Nyári óvoda Györgyfalván

Nyári óvoda Györgyfalván
A Györgyfalvi Szülők Egyesülete és a helyi pedagógusok, június 28. és július 16. között, háromhetes nyári óvodát szerveztek a Bethlen Gábor Alap támogatásával. Már pár éve beindult ez a program, s úgy tapasztaltuk, hogy van rá igény, nemcsak a családok megsegítése miatt, hanem a gyerekek is szeretnek együtt lenni, együtt játszani. Kiváltképpen idén nagy szükség volt az óvodai program kiegészítésére, hiszen sokat voltunk otthon, on-lineban.

A nyári oviban naponta, 23-26 gyermek vett részt, reggel 8 órától délután 17 óráig. Együtt ebédeltünk, a délután pedig a pihenésről és játékról szólt.

Igyekeztünk fenntartani a jó hangulatot, szinte egész nap az udvaron voltunk, amit a gyerekek nagyon szerettek. Olyan volt ez a három hét, mint egy nyári tábor, nyaralás fagyival, medencével, pancsolással, gyümölccsel, csupa vidámsággal és jókedvvel.

Minden hétnek meg volt a saját témája, amivel öt napon keresztül foglalkoztak az ovisaink. Az első héten a gyerekek kipróbálhatták magukat egy-egy „sportágban”: szaladásban, ugrásban, dobásban, majd, mint az igazi bajnokok, versenyezhettek. Természetesen szurkolótáborunk közben ritmikus mondókákkal drukkolt.

A második hét, a nyári gyümölcsök hete volt. Minden nap megismerkedtek egy-egy nyári gyümölccsel, amit megfigyeltek, megkóstoltak és mindegyikről barkácsoltak. Így a hétvégére öt féle gyümölcs került mindenki kosarába.

A harmadik héten hagyományőrző kézművességgel, barkácsolással foglalatoskodtunk: agyagoztunk, gyöngyöt fűztünk, természetes anyagokból dolgoztunk, amit népi gyermekjátékokkal, népdalokkal és népmesékkel fűszereztünk.

Reméljük, minden gyermek számára élmény volt az együtt eltöltött idő. Mindenkinek jó vakációzást kívánunk, kiránduljatok sokat szüleitekkel, legyetek a friss levegőn és pihenjetek, hogy ősszel újult erővel találkozhassunk!

A györgyfalvi óvónők