Elkezdődhet a györgyfalvi iskola bővítése

Az Országos Beruházási Társaság (CNI) programja részeként bővítik a györgyfalvi iskolát. A munkálatok során új épületszárny épül, ahol sportterem és laborok is lesznek, illetve a régi épületet teljesen felújítják és manzárddal bővítik. A kivitelezési szerződést július 18-án írták alá.

„Valószínűleg jövő év márciusában kezdődnek a munkálatok, reméljük 2025 szeptemberéig már használhatóvá is válik. Keressük a megoldást, hogy a munkálatok ideje alatt, a gyerekek hol tanulhatnak majd biztonságban. Amint lesznek konkrétumok, ismertetni fogjuk a szülőkkel is” – fogalmazott Soós Sándor, megválasztott RMDSZ-es tanácsos, községmenedzser. 

„Fontos számunkra az, hogy minden gyerek a lakóhelyéhez lehető legközelebb tanulhasson saját anyanyelvén. Ezek a munkálatok nagymértékben hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a gyerekek megfelelő környezetben, minőségi oktatásban részesüljenek” – nylatkozta Gergely Márton, RMDSZ-es tanácsos. 

2022-ben Kelemen Hunor, szövetségi elnök személyesen ígérte meg a györgyfalvi szülőknek, hogy az iskola kibővítését a kormány is támogatni fogja. Az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően ezt sikerült is elérni, így a tervek szerint már 2025 tavaszán elkezdődhetnek a felújítási és bővítési munkálatok. A projekt megvalósítására összesen 19 hónap áll a rendelkezésre. A teljes beruházás 4,2 millió lejbe kerül majd.