Nagyzsám határmenti településen fogtak el illegális határátkelőket

Nagyzsám határmenti településen fogtak el illegális határátkelőket
A Temes megyei Nagyzsám településnél akartak törvénytelenül átjönni Romániába külföldi állampolgárok. A határrendőrség emberei bekísérték őket kihallgatásra.

A temesmórai határrendészet rendőrei az utóbbi 24 órában négy idegen állampolgárságú személyt tartóztatott fel Nagyzsám településnél, akik Szerbiából akartak átjönni Romániába – tájékoztat sajtóközleményben a temesvári határrendészeti felügyelőség. Mivel az igazoltatott személyeknek nem volt semmilyen indokuk az ott tartózkodásra, bekísérték őket a rendőrségre, ahol az ellenőrzés során kiderült: kubai állampolgárok – egy férfi, két nő és egy kiskorú – 4 és 49 év közöttiek, akik azt nyilatkozták, hogy Moszkvából repülővel érkeztek Szerbiába, ahol néhány hónapot tartózkodtak, és az volt a szándékuk, hogy az Egyesült Államokba eljussanak – írja a közleményben.

Szombaton reggel pedig Detta határrendőrei Magyarapáca és Denta térségében fogtak el idegen állampolgárságú személyeket: 11 férfi, 18 és 30 év közöttiek Pakisztánból érkeztek, és elmondásuk szerint valamely nyugateurópai országba akartak eljutni. Mindegyik esetben illegális határátlépés vádjával indul kivizsgálás, a román hatóságoka  szerb hatóságokat is értesítették a közös eljárás lefolytatására.  

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol