Mi a legfőbb problémájuk a romániai vállalkozóknak?

Az infláció és a tisztességtelen verseny jelentik idén a legfőbb problémákat a romániai vállalkozói szféra számára – jelentette ki kedden a Romániai Kis- és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsának (CNIPMMR) elnöke, Florin Jianu.

A romániai kkv-k fehér könyve elnevezésű, évente elkészített elemzést ismertető rendezvényen Jianu rámutatott, bár az év eleji előrejelzéseknek megfelelően az elmúlt hónapokban csökkent az infláció Romániában, továbbra is ez foglalkoztatja és aggasztja a legnagyobb mértékben a kis- és közepes vállalkozókat. A második helyen a tisztességtelen verseny, azaz a szürke gazdaság áll. "Meg kell találni a megfelelő mechanizmusokat a tisztességtelen verseny leküzdésére, amely a kormány számára alacsonyabb adóbevételeket eredményez, a vállalkozók pedig nem tudnak lépést tartani az ilyen árakkal" – fogalmazott. Jianu hozzátette, idén először az importtermékek teremtette versenyhelyzet is felkerült a vállalkozói szféra számára a legtöbb nehézséget okozó tényezők tízes listájára – számol be az Agerpres.

A CNIPMMR elnöke beszámolt arról is, hogy idén tízből csaknem hét vállalkozónak szándékában áll európai uniós alapokra pályázni, míg tavaly tízből öten nyilatkozták ezt.

Borítókép: CNIPMMR Facebook