Lehet szavazni a 2022-es részvételi költségvetés projektjeire

Lehet szavazni a 2022-es részvételi költségvetés projektjeire
Akik Kolozsváron élnek, dolgoznak vagy tanulnak, és betöltötték a 18. életévüket, leadhatják szavazatukat kedvenc projektjeikre, amelyeket a városháza műszaki bizottsága támogathatónak nyilvánított a részvételi költségvetés pályázatai közül. A 87 benyújtott projekt közül mindössze tizenhárom projektet nyilvánítottak támogathatónak.

Szavazni kizárólag online lehet 2022. október 3. és november 6. között. A szavazás egyetlen szakaszban zajlik, és minden, a részvételi költségvetés honlapján regisztrált, Kolozsváron élő felnőtt voksolhat egy-egy projektre minden kategóriában. Végül 5 projektet választanak ki kategóriától függetlenül, a szavazatok száma alapján rangsorolva.

Hogy valaki szavazni tudjon, létre kell hoznia egy felhasználófiókot a bugetareparticipativa.ro honlapon, vagy be kell jelentkeznie a már korábban létrehozott fiókjába. Akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, vagy nem jártasak az online világban, 2022. október 3. és november 6. között a sétatéri Kaszinó Városi Kulturális Központban szavazhatnak hétfőtől péntekig 9-16 óra között a városháza munkatársainak segítségével.

További információk a részvételi költségvetés folyamatáról elérhetők a honlapon, a bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro email címen vagy a 0371-376646 telefonszámon.