Kolozsvárra érkezik a Maladype Színház legújabb összművészeti produkciójával

A produkció Pénelopé személyes szemszögéből meséli újra az ismert ókori történetet, felerősítve a mítosz női aspektusait
Legújabb előadásának bemutatójával érkezik Kolozsvárra a számtalan magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett, budapesti székhelyű Maladype Színház.

Október 19-én 19 órától a ZIZ – Art and Social Area elnevezésű független színházi játszóhelyen (Párizs utca 5. szám) lesz látható Balázs Zoltán társulatvezető rendezésében a Pénelopeia című produkció. A magyar nyelven és angol felirattal játszott előadásra jegyek az https://eventbook.ro oldalra kattintva, valamint a www.bilete.ro oldalon vásárolhatók. 

A Pénelopeia Homérosz Odüsszeia című eposzának, a trójai háborúnak, valamint Ithaka királynéjának, Pénelopénak, az asszonyi hűség megtestesítőjének Margaret Atwood általi sajátos mítoszadaptációja: Pénelopé történetének modernkori visszhangja és tükröződése, drámai szerkezetbe átültetve.

A 2005-ben írt nagysikerű regény sok szálon futó színpadi feldolgozása a Hádész fogságában őrlődő Pénelopé tragikus sorsának meghosszabbítása, a szolgálólányok életét követelő kegyetlen gyilkosság miatt érzett fájdalom és bűntudat kivetülése. Balázs Zoltán rendezése Odüsszeusz sokat tapasztalt, bátor és találékony feleségének személyes szemszögéből meséli újra az ismert ókori történetet, felerősítve a mítosz női aspektusait.

A Maladype Színház magyar-makedón-lengyel koprodukcióban bemutatott 90 perces előadása olyan változatos színházi műfajokban kiteljesedő összművészeti produkció, amely a közönség számára a személyes és a közös felismerésekben is átélhető kaleidoszkóp-szerű játékélmény lehetőségét adja. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér