Kolozsváron nyílik kiállítása Gabriela von Habsburg főhercegnőnek

Kolozsváron nyílik kiállítása Gabriela von Habsburg főhercegnőnek
Képzőművészeti kiállítása nyílik szerdán, április 5-én Gabriela von Habsburg főhercegnőnek, szobrászművésznek Kolozsváron – közölte a Művészeti Múzeum.

Gabriela von Habsburg szobrászművész Habsburg Ottó lánya, az utolsó osztrák császár és magyar király, IV. Károly unokája.

A Németországban élő művész a Művészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában állítja ki rozsdamentes acélból készült szobrait, kollázsszerű litográfiáit – írta meghívójában a múzeum. A tárlat az üresen hagyott kiállítóteret is integrálja, amely együtt értelmezhető a kiállított művekkel – derül ki az ismertetőből.

Az In Between (Térköz) című tárlat megnyitóját április 5-én, szerda este 6 órakor tartják. Az eseményen beszédet mond Lucian Nastasă-Kovács múzeumigazgató, Bogdan Iacob művészettörténész, Thomas Emmerling galériatulajdonos, gyűjtő, a művész romániai képviselője és Oana Ionel, a tárlat kurátora.

Gabriela von Habsburg főhercegnő Luxemburgban született 1956-ban, filozófiát és művészetet tanult, a kortárs művészet egyik ismert alakja. Kolozsvári kiállítása április 30-ig látogatható.

Borítókép: Gabriela von Habsburg alkotásaiból 2021-ben a Szeben megyei Kisdisznódon is nyílt tárlat. A borítóképhez felhasznált fotók forrása: www.habsburg.de