Kezdődhet a kolozsvári körgyűrű építése

Aláírta a kolozsvári körgyűrű első szakaszának építkezési engedélyét Bogdan Pivariu, Szászfenes község polgármestere. A kivitelezési munkálatok már holnap, május 24-én elkezdődnek a közműhálózatok elköltöztetésével.

– Az 1-es országútnak a 481+500 km és a 483+655 km közötti, Kolozsvártól a majdani regionális sürgősségi kórházig terjedő szakaszának korszerűsítése számos fontos javulást hoz, beleértve az irányonkénti három sávosra bővítést. Ebből egy sávot a tömegközlekedési és a rendőrség, mentő- és tűzoltószolgálat járműveinek tartanak fenn. Megépítik a Gorbó-völgyén átívelő hidat, továbbá a gyalogosátjárókat és a körforgalomhoz való hozzáférést biztosító bekötőutakat. Az út két oldalára bicikliutat és járdát is terveznek. Elköltöztetik a távközlési, villamos energia, földgáz, víz- és csatornahálózat vezetékeit, hogy korszerű és tartós infrastruktúrát alakítsanak ki – részletezte Pivariu. 

A körgyűrű első szakaszát Viarom Construct és az Electrogrup cégtárulás építi meg. A kivitelezést 14 hónaposra becsülik, amihez hozzáadódik a hat hónapos tervezési időszak. A körgyűrűt először a kolozsvári a majdani regionális sürgősségi kórházzal kötik össze, amelyet két irányból – az 1-es országútról és a VIVO bevásárlóközpont felől – is meg lehet majd közelíteni.