Karanténba került a sepsiszentgyörgyi megyei kórház három osztálya - FRISSÍTVE

Karanténba került a sepsiszentgyörgyi megyei kórház három osztálya - FRISSÍTVE
Karanténba került Sepsiszentgyörgyön vasárnap a Fogolyán Kristóf Kovászna Megyei Kórház nőgyógyászati és újszülött osztálya, valamint szülőszobája a beutaltakkal és a teljes személyzettel együtt - közölte honlapján a prefektus hivatala.

Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy egy nőgyógyász orvosról - aki március elején az ausztriai Tirolban töltötte sívakációját - kiderült, hogy megfertőződött az új koronavírussal - közölte a Mediafax hírügynökség.

A megyei tiszti orvosi szolgálat rendelkezése szerint a karanténba került részlegek személyzete és páciensei nem mutatják a fertőzöttség tüneteit. Ők a helyükön maradnak, de minden új nőgyógyászati, szülészeti esetet a kézdivásárhelyi városi kórházba utalnak be. A sepsiszentgyörgyi kórházat fertőtlenítik, és 48 órás átfogó vizsgálat indul annak felderítésére, hogy kivel került kapcsolatba a fertőzött orvos.

A Mediafax értesülése szerint a megfertőződött orvos három kollégája várja házi elkülönítésben a koronavírus-teszt eredményeit. Ők körülbelül száz pácienset vizsgáltak meg és kezeltek az elmúlt napokban, akiket szintén házi elkülönítésbe helyeztek. A prefektusi hivatal arra kérte mindazokat, akik az elmúlt két hétben a kórház nőgyógyászati és újszülöttosztályán jártak, hogy telefonon jelentkezzenek.

Negatív lett a koronavírus-tesztje a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórház alkalmazottainak. Amikor az orvost koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, azonnal elrendelték 60 személy 14 napos elszigetelését a kórház három osztályán. 39 páciensről és 21 egészségügyi alkalmazottról van szó, akik közvetlenül, vagy közvetve kontaktusba kerülhettek a megfertőződött orvossal. Nagy Róbert András, a kórház igazgatója elmondta, hogy a koronavírussal diagnosztizált orvos a klinikán is teljesített szolgálatot március 8-a és 18-a között. Hozzátette, az sem derült még ki, hogy az orvos ausztriai szabadsága idején fertőződött meg, vagy azt követően, hogy az országba visszatért. Hangsúlyozta azonban, hogy külföldről való visszatérésekor az orvosnak nem kellett lakhelyi karanténba vonulnia, mivel akkor Ausztria még nem volt rajta a sárga zónához tartozó országok listáján.