Indiai kavalkád, chilei dj és erdélyi népzene a mérai csűrben

A koncerteket követő táncházak és afterpartyk kínálatát is külföldi előadók színesítik
Kiegészítette meghívottainak sorát a Méra Világzenei Csűrfesztivál. A korábban bejelentett Góbé (HU), Bojan Krstić Orchestra (SRB), Alacalufe (VEN, PER, CHL, HU), Duna Művészegyüttes (HU), Der Šenster Gob (CZ), Kale Lulugyi (HU), DJ Angela Blackburn (Colombia), Katlan (RO) mellett új neveket tett közzé közösségi oldalain és honlapján a fesztivál, így lett teljes a világzenei csemegék listája.

Augusztus 1-4. között a mérai Szarka-telken először áll (csűr)színpadra indiai zenekar. ABollywood Masala Orchestra - Spirit of India hazája élő hagyományait ismerteti meg a mérai közönséggel. A nyolcfős zenekar központi alakja Rahis Bharti, India egyik legismertebb zenésze, különlegességük pedig, hogy az indiai és nyugati hangszereket keverik a színpadon, így biztosítva az indiai zenei kavalkád utánozhatatlan hangulatát.

Magyarország jól ismert világzenei együttese, a Tárkány művek is koncertezik idén a csűrben. Az együttes eredeti szerzeményei mellett hol népzenei témákat vegyít jazz, blues vagy pop elemekkel, hol fordítva, egy-egy jazz vagy pop dalt alakít át népzenei eszközökkel. Központi szerepet tölt be zenéjükben a cimbalom, amely hangszernek a zenekar névadója, Tárkány-Kovács Bálint elismert művelője.

A fesztivál pénteki napját – hagyományosan – a népzenének szenteli, ehhez idén a Kárpát-medence egyik legismertebb erdélyi népi zenekara, a háromszéki Heveder is csatlakozik, akiknek autentikus stílusa és ízig-vérig erdélyi játékmódja garancia a minőségi kikapcsolódásra.

Corina Sîrghii és a Taraful Jean Americanu a '30-as évek bukaresti szalonjainak világát, a '90-es évek tömbház körüli mahala-partijainak őrületét, szenvedélyes románcokat, tangókat és a néptánc világát idézi koncertjében, amely még a legfagyosabb szíveket is megenyhíti.

A családok és gyerekek idén is találhatnak nekik szóló programokat és koncerteket a fesztivál kínálatában. Idén Paár Julcsi magával ragadó, nép- és világzenei elemekből szőtt, táncos, mesés kavalkádját hozzák el a családoknak. A Rókatánc című előadás során impulzív, korosztályokon átívelő mesevilágba varázsolják át a nézőt a virtuóz zenészek, a dinamikus és humoros táncszínházi elemekkel és a lendületes sodrású játékkal.

A koncerteket követő táncházak és afterpartyk kínálatát a chilei Aníbal Valenzuela Pérez, művésznevén DJ Playroots színesíti, aki bár lemezlovas és producer, maga is több hangszeren játszik. Setjeiben a hangdrumot és az organikus hangzást kever elektronikus zenével.

Madela női elektro folk duó pedig egyenesen Santiago de Chiléből érkezik a csűrfesztiválra. Előadásuk a latin-amerikai népzenét ötvözi elektronikus zenével, fuvolákkal, andoki fúvós hangszerekkel, ütőhangszerekkel és vokálokkal.

A Méra Világzenei Csűrfesztivál idei fellépőinek teljes listája a fesztivál honlapján elérhető.

Jegyek július 14-ig még kedvezményes áron válthatók, ezt követően emelkednek az árak.