Bejelentette első fellépőit a Méra Világzenei Csűrfesztivál

Már megszokhattuk, hogy az évek során ikonikussá vált mérai Szarka-telken eddig ismeretlen hangszerek hangjára bulizunk, olyan tájakról érkezett emberekkel, melyeket nehezen tudnánk egy vaktérképen megjelölni. A mérai kavalkád idén sem hagyja cserben a világzenei csemegékre nyitott közönséget.

Augusztus 1-4. között olyan zenekarok gondoskodnak a hangulatunkról, mint az autentikus magyar népzenét kísérletező kedvvel megszólaltató Góbé (HU), a hamisítatlan balkán rezes hangzást pedig a dél-szerbiai Bojan Krstić Orchestra (SRB) biztosítja.

Nem maradhatnak el a hagyományos cigányzenei ütemek sem, a Kale Lulugyi (HU) a magyar tájak roma zenéjével érkezik, míg a Manush egyenesen Chiléből sajátos gipsy-jazz fúzióját hozza a mérai csűrszínpadra.

A venezuelai, perui, chilei és magyarországi tagokból álló Alacalufe Band hagyományos dél-amerikai dallamokkal szórakoztatja a közönséget, a prágai Der Šenster Gob (CZ) zenei stílusa pedig a klezmertől egészen az újabb cigány trad-jazz dallamokig és dalokig terjed.

Kiemelkedő táncszínházi produkció is helyet kap a csűrszínpadon: a Duna Művészegyüttes Szerelmünk, Kalotaszeg című előadása a térség kiemelkedő táncosainak és zenészeinek sorsából, életéből, mikrotörténeteiből merít, ezek által igyekszik feleleveníteni egyéniségüket.

A koncertek és előadások után a kalotaszegi zenészek és a Katlan zenekar (RO) alapozza meg a hajnalig tartó táncház hangulatát, az afterpartin pedig mások mellett DJ Angela Blackburn (Columbia) keveri az afrikai, latin és elektrotropikus zenét.

A felsorolás nem teljes, a szervezők hamarosan további fellépőket jelentenek be a Méra Világzenei Csűrfesztivál Facebook és Instagram oldalán. 

Június 15-ig kedvezményes áron váltható négynapos bérletet a rendezvényre, ezt követően emelkednek a jegyárak.

Bővebb információk a fellépőkről, és jegyvásárlás a fesztivál https://www.meraworldmusic.com honlapján.