Népszerű volt a XIV. EKE-gyereksíverseny

Népszerű volt a XIV. EKE-gyereksíverseny
Az elmúlt hétvégén tizennegyedik alkalommal szervezte meg 15 év alatti gyerekeknek szóló síversenyét az Erdélyi Kárpát-Egyesület Kisbányán, a buszkáti sípályán.

VERES ÁGNES

Társszervezője volt a versenynek az EKE-Kolozsvár 1891, és eredményesnek mondható az együttműködés, amelynek köszönhetően sok újdonság került be a szervezésbe: elkészült a síverseny honlapja (itt lehetett előzetesen online bejelentkezni a versenyre), áttértünk a kézi időmérésről az elektronikusra, elkészült a rendezvény nagyon vonzó molinója, a szervezők mellényeket és kitűzőket viseltek – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Jó néhány nagyon hideg nap után az égiek is velünk tartottak, szombatra enyhült az idő, megállt a szél, délre kisütött a nap. A hat-hat korcsoportban 124 versenyző (58 lány, 66 fiú) mérte össze tudását. A gyerekek a következő helységeket képviselték: Kolozsvár (103), Gyergyószentmiklós (9), Szászfenes (3), Székelyudvarhely (2), Gyergyóditró (1), Kalotaszentkirály (1), Marosvásárhely (1), Szék (1), Torda (2) és Zilah (1).

A rajthoz állóknak mintegy 300 méter hosszú gyermek óriás műlesiklás pályát tűzött ki a gyergyószentmiklósi Zöld Imre síedző. Idén legtöbben a 7–8 éves lányok (24 versenyző) és fiúk (20 versenyző) korcsoportjában indultak, a legjobb pályaidőt a 12 éves, gyergyószentmiklósi Nády-Schöndorfer Szabolcs érte el (29,03 mp).

A díjkiosztáson a nyertesek kupát és érmet, a többi dobogós érmet kapott, de mindenkinek jutott oklevél, emléktárgy, csoki és fájdalomdíj. A gyerekek nagy örömére ezúttal is volt tombolahúzás az eredményhirdetés után.

Eredmények (csak a nem kolozsváriaknál tüntetjük fel a várost):

Lányok:3–4 évesek: 1. Kovács Noémi, 2. Szélyes Édua, 3. Mocsáry-Gondos Anna; 5–6 évesek: 1. Szakács Renáta-Zsanett, 2. Virág Viola, 3. Soós Dóra; 7–8 évesek: 1. Moldovan Bianca (Gyergyószentmiklós), 2. Veres Zsófia, 3. Ambrus Iringó (Gyergyószentmiklós); 9–10 évesek: 1. András Csenge (Gyergyószentmiklós), 2. Gál Brigitta (Gyergyószentmiklós), 3. Polgár Hanna (Gyergyószentmiklós); 11–12 évesek: 1. Néda Zsófia, 2. Orbán Amanda (Gyergyószentmiklós), 3. Egyed Zsófia; 13–14 évesek: 1. Fina Ágota Enikő (Torda), 2. Széll Barbara, 3. Borbély Kubina Hannah.Fiúk:3–4 évesek: 1. Szabó-Demeter Zoltán, 2. Bakos Ádám Márk (Zilah), 3. Szalló Csongor; 5–6 évesek: 1. Muntean Andrei, 2. Simon Vince, 3. Gergely Mátyás; 7–8 évesek: 1. Muntean David, 2. Miklós Antal, 3. Kovács Milán; 9–10 évesek: 1. Török Zalán (Kalotaszentkirály), 2. Néda Dávid, 3. Kardos Csongor; 11–12 évesek: 1. Nády-Schöndorfer Szabolcs (Gyergyószentmiklós), 2. Fodor Ádám, 3. Györkös Áron; 13–14 évesek: 1. Gál Bence (Gyergyószentmiklós), 2. Matlák Péter-Zsolt, 3. Veres Róbert.

Az időeredményeket és a helyezéseket a siverseny.ekekolozsvar.ro oldalon lehet megtekinteni.

Köszönet jár az alábbi egyesületeknek, melyek segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg az idei síverseny: Gyergyószentmiklósi Sportegylet, Ebihalak Egyesület, Erdélyi Magyar Műszaki-Tudományos Társaság, Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) szabadkártyájával együtt hét kvótát szereztek a magyarok a párizsi olimpiára, így a vegyes csapatversenyben is indulhatnak.
Sport