Ideiglenesen befagyasztott járműbiztosítási árak

Ideiglenesen befagyasztott járműbiztosítási árak

Fél évre érvényes maximális árakat szabott meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokra a kormány szerdán. Magánszemélyek esetében a kormány 3000 lejben állapította meg a személygépkocsikra érvényes biztosítási kötvények maximális árát. Ezt az összeget a 2500 köbcentiméternél nagyobb  hengerűrtartalmú motorral felszerelt járművet vezető, 25 évesnél fiatalabb gépkocsivezetőknek kell fizetniük. A legalacsonyabb árú, évi 541 lejes biztosítást azok a 60. életévüket betöltött gépkocsivezetők vásárolhatják meg, akik 1200 és 1400 köbcentiméter közötti hengerűrtartalmú járművet vezetnek.

A teherszállító járművekre érvényes kötvények ára magánszemélyek esetében 749 és 2979 lej között változik, az autó tömegétől függően. A cégek a 3,5 tonnásnál kisebb, legfeljebb 9 férőhelyes járművekre 885 és 1285 lej közötti áron vásárolhatnak biztosítást, a 16 tonna feletti tömegű áruszállító járművek felelősségbiztosítási kötvényeinek árát pedig 943 és 7534 lej között határozta meg a következő fél évre a kormány. A személyszállító, 9 férőhelyesnél nagyobb járművek esetében 982 és 6600 lej között változik a biztosítások ára, a helyek számától függően. Az ideiglenes időszak elteltével jármű-kategóriánként referencia-árakat határoz meg az ASF, amitől a biztosítók 25 százalékban térhetnek majd el.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A közúti fuvarozók és a mezőgazdasági termelők küldöttsége nem ment el a szombaton 13 órára meghirdetett találkozóra a szállításügyi minisztériumba. A szaktárca képviselői újabb meghívást intéztek a tiltakozókhoz.
Belpol