Egyelőre beszüntetik a tiltakozást a gazdák és a fuvarozók

kormány
Egyeztetés Marcel Ciolacu kormányfővel (Kép: Facebook/Marcel Ciolacu)
Marcel Ciolacu miniszterelnök, illetve a mezőgazdasági termelők és fuvarozók képviselői a Victoria-palotában megállapodást írtak alá a tiltakozó akciók azonnali beszüntetéséről – közölte az Agerpres hírügynökség.

A dokumentum szerint tárcaközi bizottságot hoznak létre, amelynek feladata megtalálni a legjobb intézkedéseket a követelések rendezésére. A testületben részt vesznek a tüntetők képviselői is.

A kormány közleménye szerint a miniszterelnök ugyanakkor a találkozón újabb tárgyalási fordulóra hívta az Afumati-nál tiltakozó gazdák és fuvarozók képviselőit.

A megállapodást aláírta Florin Barbu mezőgazdasági miniszter és a miniszterelnöki kancellária vezetője, Mihai Ghigiu is. A tárcaközi bizottság létrehozásáról szóló döntés hétfőn jelenik meg a Hivatalos Közlönyben.

A megállapodás alapján a gazdák és fuvarozók beszüntetik a tiltakozó megmozdulásokat mind a fővárosban, mind az ország többi részén – olvasható a kormány közleményben.

A Realitatea hírtelevízió beszámolója szerint a Bukarest körgyűrűje mellett, Afumati községben tüntető gazdák megerősítették, hogy a kormányfővel folytatott megbeszélésen elhangzott ígéretekre alapozva felhagynak a tiltakozásokkal.

Danut Andrus, a tüntetők szószólója azonban hozzátette, hogy a demonstrációk végleges beszüntetésének feltétele az ígéretek teljesítése, ellenkező esetben a gazdák és fuvarozók ismét utcára vonulnak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A közúti fuvarozók és a mezőgazdasági termelők küldöttsége nem ment el a szombaton 13 órára meghirdetett találkozóra a szállításügyi minisztériumba. A szaktárca képviselői újabb meghívást intéztek a tiltakozókhoz.
Belpol
A romániai hivatásos fuvarozók szövetsége (COTAR) március 21-én, csütörtökön újrakezdi a tiltakozó megmozdulásokat, ha addig a szociálliberális kabinet nem fogadja el az immár három hete megígért sürgősségi kormányrendeletet az engedély és licenc nélkül fuvarozók, köztük például az Uber kitiltására – jelentette be kedden a COTAR.
Belpol