Hunguest Hotel Sóstó: idillikus természeti környezet, minőségi szolgáltatások

Októberben adták át az ultramodern, négycsillagos nyíregyházi szállodát

Hunguest Hotel Sóstó: idillikus természeti környezet, minőségi szolgáltatások
Négy hónappal ezelőtt testvére született a Hunguest Hotels szállodaláncnak: októberben a Kolozsvártól alig 244 kilométerre lévő, 120 ezer lelket számláló Nyíregyházán átadták az ultramodern Sóstó Hotelt, amely tárt karokkal várja az erdélyi vendégeket is – tájékoztatta lapunkat Katona Ilona, a 12 millió eurós befektetésből épült létesítmény marketingvezetője, akivel a Vivo bevásárlóközpontban zajló turisztikai vásáron beszélgettünk.
- Szállodánk, a Hunguest Hotel Sóstó és a rekreációs, kiránduló helye, a Sóstó gyógyfürdő a belvárostól öt kilométerre helyezkedik el. Idillikus természeti környezetben helyezkedik el, nem véletlenül itt található a nagy nemzetközi elismerésnek örvendő SóstóZoo, vagyis az állatpark, a csodálatos múzeumfalu és természetesen az ötcsillagos Aquarius termál- és élményfürdő. A környezet évtizedekkel ezelőtt kedvelt pihenőövezet volt, ide épült a Sóstó szálloda, amely 9 ezer négyzetméter alapterületű és 123 vadonatúj szobával rendelkező turisztikai létesítmény, amely a legnagyobb a környéken. A szállodát gyönyörű tölgyerdő öleli körül. Pazar a kilátás. Ugyanakkor szállodánk közvetlen összeköttetésben áll az Aquarius Élményfürdő komplexummal, amely szintén a város pihenő, rekreációs, kiemelt nemzeti gyógyhelyeként nyilvántartott, turisták által kedvelt, népszerű üdülőövezetében található. Az élményfürdőt minden vendégünk díjmentesen veheti igénybe, azaz a szállodai szolgáltatások árában ezt is belefoglaltuk – mondta Katona Ilona.

Családi program a kiváló állatpark is

A nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó marketingvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az Európa legjobb állatkertjének megválasztott, 500 fajnak, összesen 5 ezer állatnak helyet adó, 30 hektáron elterülő SóstóZoo körülbelül 450 méterre, azaz nyolc perc sétára található a szállodától, Kelet-Magyarország egyetlen szabadtéri Skanzenje, a Sóstói Múzeumfalu is mindössze néhány lépésre van. Az állatparkot immár két alkalommal a kontinens legjobbjának minősítették, a menedzsment nagyon fontosnak tartja a folyamatos fejlesztést, rendkívüli odafigyeléssel végzik a fajmentési programot, illetve a gyermekek oktatását. A területet földrészekre osztották fel, a legújabb projektjük a Jégkorszak lesz…

Fókashow a Nyíregyházi Állatparkban (Fotó: www.sostozoo.hu)

- A 371 hektáros tölgyerdőnek, az övezet tüdejének köszönhetően nagyon friss a levegő, csicseregnek a madarak, kocogni, biciklizni is lehet azoknak, akik az élmény-, gyógy- és termálfürdőzés mellett az aktív pihenést is előnyben részesítik, s például a tó körül kialakított rekortán futópályát is kipróbálnák – fogalmazott.

Képzett és tehetséges főszakács, gyógyászati komplexum, konferenciaterem

Hangsúlyozta: a Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő egyetlen szállodája, amelynek vendégei egész évben, külön belépőjegy váltása nélkül, egy zárt folyosón közvetlenül átsétálhatnak az Aquarius fedett élmény- és parkfürdőbe. Az egész évben nyitva tartó Aquarius Élményfürdő egy wellness, élmény és gyógyászati komplexum, a hozzá tartozó, nyáron üzemelő Parkfürdő stranddal együtt összesen 22 medencével és számos szolgáltatással, élménnyel várja a vendégeket 10 hektár gyönyörű zöld környezetben.

Egész évben nyitva tart az Aquarius Élményfürdő

- Szállodánk saját étteremmel, lobbibárral, wellness részleggel rendelkezik, ahol bio-, infra- és finn szaunával és pezsgőfürdővel kényeztetjük a vendégeinket. A családosok igénybe vehetik a gyerekjátszót, ahol legózhatnak a kicsik, Nyíregyházához ugyanis szorosan kötődik a legó, ugyanis nálunk is gyártják. Kiváló a konyhánk, első osztályú ételeket szolgálunk fel, a séfünk, a Svájcból hazatért Szegvári Károly minél több helyi alapanyaggal dolgozik – fűzte hozzá Katona Ilona.

A szállodai szolgáltatások vonatkozásában kiemelte: a 200 fős konferenciaterem négyfelé osztható, így nagyobb és kisebb rendezvények szervezésére egyaránt alkalmas.

Minden elvárást kielégítenek az ultramodern, kényelmes szobák

- Az ötcsillagos, zöld környezetben lévő fürdőkomplexum vendégei a termálvilág szolgáltatásait igénybe véve pihenhetnek, regenerálódhatnak. Kültéri és beltéri, 34-36-38 Celsius hőmérsékletű gyógyvizes medencéket találhatnak pezsgőággyal, hátmasszírozóval. Ezen kívül szaunavilág, Kneipp medence, pezsgőfürdő szolgálja a kényelmet, valamint magas színvonalú fürdőgyógyászati, balneoterápiás és fizikoterápiás kezelések vehetők igénybe. A fiatalok részére élményvilág épült, ahol hullámmedence, vízfüggöny, barlanggal készült vadvízi sodrófolyosó és különböző óriáscsúszdák várják a legbátrabbakat. A legkisebbeket mesés gyermekvilág hívogatja, kincses szigettel, csúszdákkal, inka romtemplommal – tette hozzá.

A fürdőnek kiváló, nemrég kifejlesztett gyógyászati részlete is van, a balneo- és fizioterápiás kezelések is elérhetők a vendégek számára, természetesen igénybe vehető a súlyfürdő, az iszappakolás is.

Hagyományokra kíváncsi? Várja Önt a Sóstói Múzeumfalu!Katona Ilona kiemelte: a szállodától alig pár percnyi sétára található Sóstói Múzeumfalut is nagyon sokan látogatják, a hagyományok autentikus környezetben történő bemutatására ugyanis sok vendég kíváncsi.

- Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma 8 hektáros területén közel 100 népi objektum mutatja be a Felső-Tisza-vidék sokszínű építészeti és lakáskultúráját. A múzeumban szervezett programok és kiállítások révén az évi 60-70 ezer látogató a változatos népi kultúra sok-sok szeletébe nyerhet betekintést. Jövő héten szervezik például a Nyírségi Disznótoros Fesztivált – fejtette ki a marketingvezető.

Nyíregyházáról elmondta: pezsgő, fiatalos város, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kultúra és a hagyományok előtérbe helyezésére. A látogatókat várják a Jósa András Múzeumban megtekinthető időszaki és állandó kiállítások és természetesen a Móricz Zsigmond színház. Szeptember elején a Vidor Fesztivál várja a szórakozni vágyókat.