Télen még jobban esik a termálfürdőzés az ötcsillagos, családbarát szegedi Aquapolisban

Gérard Depardieu reggelire is halászlevet rendelt a Forrás szálloda vendéglőjében

Télen még jobban esik a termálfürdőzés az ötcsillagos,  családbarát szegedi Aquapolisban
Hűvös vagy hideg, szeles, borongós idő, eső, hóhullás és vastag ruhák. A téli időszakban síelni mehet az emberfia, vagy inkább kényezteti magát a beltéri termál- és élményfürdőben, szaunázik, megmasszíroztatja fájó testrészeit. Mindezekben része lehet mindazoknak, akik a szegedi Hunguest szállodalánchoz tartozó, négycsillagos Forrás Hotel és az ötcsillagos Napfényfürdő Aquapolis vendégei lesznek. A minőségi szolgáltatásokért Európa-szinten elismert vendéglátó egységnek még Gérard Depardieu világhírű francia színész is a vendége volt…

A Vivo! bevásárlóközpontban a hétvégén szervezett turisztikai vásáron Szabó-Bartók Piroska, a Hunguest Hotel Forrás és Napfényfürdő Aquapolis értékesítési munkatársa lapunknak elmondta: leginkább a családosokat igyekeznek megszólítani kínálatukkal, szolgáltatásaikkal.

– Teljes csomagot tudunk nyújtani családos vendégeinknek: svédasztalos reggeli, hogy a gyerkőcök szabadon választhassanak a falatok közül, és természetesen vacsora. A szálloda és az élményfürdő között közvetlen összeköttetés létezik, a szállás díjába a fürdőzés is beletartozik. A fürdőrész tizenhárom csúszdával rendelkezik, ebből kilenc beltéri, így egész évben nyitva van – mondta.

Családi wellness (Fotó: www.hunguesthotels.hu)

Természetesen szívesen látják az üzleti útra érkezőket és a konferenciákat szervezőket is, a szállodában ugyanis több teremmel rendelkeznek, a legnagyobb 450 fő befogadására alkalmas, ami Szegeden egyedülálló. Ugyanakkor a szálloda szép kerttel is rendelkezik, itt a maximális létszám az 600 fő.

– Az üzletet, a konferenciát nagyon jól össze lehet egyeztetni a kikapcsolódással, szórakozással. A mintegy 300 kilométeres távot Kolozsvárról körülbelül 5 óra alatt lehet megtenni. Szeged hasonlít Kolozsvárhoz, ugyanis Magyarország harmadik legnagyobb egyetemi városáról beszélünk, ugyanakkor folyamatosan rendeznek zenei programokat, fesztiválokat. Van például borfesztivál, bortér, disznótoros vásár, halászléfőző- és pálinkafesztivál, karácsonyi vásár. Híres a szegedi állatkert, azt is meglátogathatják a városba érkezők. Mindig van valamilyen program, amelyhez lehet kapcsolódni, s mivel a Tisza partján, csendes helyen található szállodánk nagyon közel van a belvároshoz, ideális elszállásolási helyszín a városba látogatóknak – fogalmazott Szabó-Bartók Piroska.

Európa leghosszabb, egész éves üzemeltetésű csúszdája

Szabó-Bartók Piroska elújságolta, hogy néhány évvel ezelőtt maga Gérard Depardieu világhírű francia színész is a szálloda vendége volt, s nagyon megkedvelte a halászlevet.

– Nagyon odavolt érte. Képzelje, utolsó napon reggelire is halászlevet rendelt. Nem meglepő, ugyanis aranyérmes séfünk van, aki kiválóan főz. A színész este bement a konyhára, együtt készítette a vacsorát szakácsainkkal, mindenkivel fotót készített – ecsetelte a különleges vendéggel kapcsolatos élményeket az értékesítési munkatárs.

Gyógymedence a szegedi Hunguest Hotel Forrásban (Fotó: www.hunguesthotels.hu)

Arról is beszámolt, hogy a célközönség a nyüzsgést is kedvelő, de a magukat kényeztetni is vágyók közül kerül ki.

– Gyógy- és termálvízzel várjuk a vendégeinket, amelyek kiválóak a reumatikus panaszok enyhítésére és ízületi fájdalmak kezelésére. Gyógymasszőrökkel is rendelkezünk, van kádfürdő, iszappakolási lehetőség, szaunaszeánsz. Utóbbiak igen kedveltek: van gyümölcsös, csokoládés, illóolajos – mondta.

Külön kitért arra, hogy a Napfényfürdő Aquapolisban található Európa leghosszabb, egész éves üzemeltetésű csúszdája, amely 30 méteres toronyból indul és 272 méter hosszú, a harmadik emeleten levő indulóponthoz felvonó viszi fel a vendégeket.

– A bátorságot is lehet tesztelni ezen az európai különlegességen – mondta.

A szerencsekerékkel a látogatók 20 százalékos árkedvezményben is részesülhettek (A szerző felvétele)

Hangsúlyozta a szegedi Hunguest Hotel Forrás családbarát megközelítését: vannak családi, összenyitható szobák, apartmanok, babaágyat és cumisüveg-melegítőt biztosítanak, a picik számára van babapancsoló, kis csúszda stb.

– Érdemes kiemelni, hogy a vendéglátó egységünk munkatársai külön odafigyelnek az allergiával és különböző dolgokra érzékenységgel élőkre is – jegyezte meg Szabó-Bartók Piroska.

Szeged a napfény  városa

Szeged városa számos programlehetőséget kínál: egész évben fesztiválok (szabadtéri játékok, tiszai halfesztivál…), magyarországi és nemzetközi sportesemények (kajak-kenu), segwaytúrák, hajókirándulások, múzeumok és a vadaspark színesítik a kínálatot. A mediterrán hangulatú belvárosban sétálva a szegedi dóm és a zenélő szökőkút testközelbe hozza a múltat a jelennel.

Nagy Gyula Zoltán, a Hunguest Hotels képviselője mindenkit ajándékkal lepett meg (A szerző felvétele)

A Touristica vásár pénteken kezdődött és vasárnapig, november 24-éig tart, délelőtt tíz és este tíz óra között látogatható. A vásáron belföldi és külföldi turisztikai ügynökségek vesznek részt, szakemberek segítenek megtervezni az érdeklődőknek a vakációt, illetve kirándulást az év bármelyik időszakában, továbbá tombolán is lehet nyerni. Lehetőséget kínálnak egyes ügynökségek árkedvezményes vakációs csomagokra is.