Hogyan készül a természet a télre? Holnap kiderül a botanikus kertben

Hogyan készül a természet a télre? Holnap kiderül a botanikus kertben
Kamrában már a vinetta, zakuszka, lekvárok? Előkészítve a nagykabát, sapkák, csizmák? Van a kocsin téli gumi? A hőközpont ellenőrizve… sítalpak, szánkó, előkészítve? Téli vakáció megtervezve? Minden a helyén?

Hát a természet mit csinál? Hogyan készülnek a növények, gombák, rovarok, csigák, denevérek, sünök vagy a madarak a télre? Ha ezekre a kérdésekre keresed a választ, a családoddal november 4-én a kolozsvári Alexandru Borza Botanikus Kertben a helyed! 10-16 óra között játékos tevékenységekkel várnak, megtudhatod, hogyan készülődik a természet a télre.

A BBTE Biológia és Geológia Karának Taxonómia és Ökológia Intézete, Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete és a Román Madártani Egyesület szervezésében a botanikus kertben, illetve a botanikai múzeumban 7 helyszínen interaktív tevékenységekkel várják az érdeklődőket. A vándorlásról és téli álomról 11, 12, 13 és 14 órakor román nyelvű, 11.30, 12.30, 13.30 és 14.30 órakor magyar nyelvű előadások kezdődőnek. A tevékenységeket a BBTE Biológia és Geolgóia Karának 30 hallgatója vezeti.  Részvétel a botanikus kerti belépővel.