Fiatal műszakiak tudományos ülésszaka Kolozsváron

Fiatal műszakiak tudományos ülésszaka Kolozsváron
Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Fiatal műszakiak tudományos ülésszakát az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara közös szervezésében, ezúttal személyes jelenléttel, 2023. március 16-17-én. A Kárpát-medence fiatal műszaki szakembereinek tudományos fóruma idén 69 szerző 31 tanulmánya keretében mutatja be, illetve közli kutatási eredményeit.

A konferencia 2023. március 16-án, csütörtökön délelőtt 9.30 órakor kezdődik plenáris előadásokkal a Protestáns Teológiai Intézet Dísztermében (Kolozsvár, Bocskai/Avram Iancu tér 13. szám, I. emelet).

Négy neves műszaki kutató/előadó, négy intézmény képviseletében, négy szakterületről tart plenáris előadást. Ezt követően átadják a Gyenge Csaba-emlékdíjat, a fiatal, 35 év alatti kutatóknak járó Maros Dezső-díjat, valamint a Jenei Dezső-emléklapot és a Fides et Vocatio-kitüntetéseket is.

Délután 15 órakor huszonhét előadás hangzik el két helyszínen (EME, MCC), négy szekcióban, ezek az előadások felölelik a legtöbb műszaki tudományterületet (anyagtudomány, anyagtechnológia, gépészet- és gyártástudomány, biztonságtudomány, alkalmazott informatika, villamosságtan, környezetvédelem, technikatörténet és építészet).

A https://eda.eme.ro oldalon elérhető programfüzet tartalmazza a rendezvény menetrendjét, időbeosztását, az elnökök listáját és a termek helyszínét.