Elrendelték Galac megye árvízveszélyes területein élők evakuálását

A megyei vészhelyzeti bizottság vasárnap elrendelte a Galac megye árvízveszélyes területein élő lakosság evakuálását – közölte az Agerpres hírügynökség.

Az intézkedést a hatóságok azzal indokolták, hogy Galac megyében 20 órától másodfokú, éjféltől hétfőn reggel 9 óráig pedig harmadfokú árvízvédelmi készültség lesz érvényben.

A Galac megyei prefektúra közleménye szerint a tűzoltók már szombaton felkérték az önkormányzatokat, hogy tájékoztassák a polgárokat a kockázatokról. A helyhatóságok azonosították a veszélyeztetett személyeket, akiket vasárnap biztonságos területekre, átmeneti szálláshelyekre költöztetnek.

A prefektúra közölte azt is, hogy a katasztrófavédelem munkatársai a helyhatóságokkal együtt továbbra is figyelemmel kísérik a folyók vízszintjét, és készen állnak arra, hogy kritikus helyzetek esetén gyorsan beavatkozzanak.

„Az életek védelme abszolút prioritás számunkra. Felszólítok minden állampolgárt, hogy működjenek együtt a hatóságokkal, kövessék az utasításokat, és készüljenek fel az evakuálásra” – idézte a közlemény Teodora Diaconiţa prefektust.