Gyorssegélyt utalt ki a kormány az árvízkárosultaknak

kép
A kormány 10 000 lejig terjedő gyorssegélyt juttat a Galac megyei árvízkárosult családoknak – jelentette be Marcel Ciolacu a hétfői rendkívüli kormányülés elején, amelyet azért hívtak össze, hogy intézkedéseket hozzanak az érintettek megsegítésére.

Azoknak a családoknak, akik elvesztették szerettüket az áradásban, további 10 000 lejes segélyt hagyunk jóvá – számolt be a kormányfő az Agerpres hírügynökség szerint.  Azt is bejelentette, hogy azokon az árvíz sújtotta településeken, ahol az iskolaépületek használhatatlanná váltak, ideiglenes jelleggel moduláris épületekben fognak tanulni.

„Nem állunk le addig, amíg helyre nem hozzuk az utakat és a hidakat a térségben, amíg helyre nem állítjuk az összes megrongálódott házat” – szögezte le Marcel Ciolacu.

A kormány vészhelyzetet hirdetet Galac és Vaslui árvíz sújtotta területein a megrongált házak, melléképületek, utak és hidak sürgős helyreállítása érdekében. Hozzátette, ezzel lehetővé teszik a helyhatóságoknak, hogy rövid idő alatt, közbeszerzési eljárás nélkül szerződést köthessenek a helyreállítási munkálatokra.