Egy éve szervez társasjátékesteket a Kubuk a Planetáriumban

Eltelt 365 nap, sőt, még picit annál is több azóta, hogy szerdánként 19 órától a kolozsvári Kubuk társasjáték csoportosulás legalább száz játékot bocsát az érdeklődők rendelkezésére a Planetáriumban – olvasható az informális szervezet mai sajtóközleményében.

„Valójában az időszak magába foglalt egy nyári szünetet is, ami alatt több fesztiválon is megfordultunk a Kubukkal, és igyekeztünk színesíteni a rendezvények programkínálatát. Tavaly a játékesten résztvevők száma körülbelül 20 és 80 fő között változott. Korosztály szempontjából első sorban a fiatal felnőttek és az egyetemisták jönnek az estekre, de 16 évestől 80 évesig mindenféle játékos kedvű személy tért már be hozzánk. Leginkább baráti társaságokkal szoktak érkezni az emberek, de ha valaki egyedül jön, igyekszünk megtalálni a neki megfelelő társaságot, akik szívesen befogadják egy-két játszmára” – olvasható a dokumentumban.

Közlik: tapasztalatuk szerint a legnépszerűbb játékok a parti kategóriából kerülnek ki, mint például a Cica, pizza, taco, gida, sajt nevű játék, ahol a figyelem és a gyorsaság a döntő, vagy a Perudo, ahol nem árt egy kis statisztika érzék, de blöffölni is tudni kell. 

„Többen vannak, akik rendszeresen járnak a játékestjeinkre, esetleg otthon is sokat társasoznak, ők többségében a stratégia vagy absztrakt játékokat kedvelik. Ezek közül az Egy szép új világ és az Azul kerülnek ki leggyakrabban a kupacból. Az egyik egy kollekció gyűjtésre, váltakozó képességekre és kártyaleválasztó (drafting) mechanizmusra épülő társas, illetve a másik egy gyönyörű absztrakt játék, ahol a játékosoknak portugál csempéket kell minél ügyesebben megvásárolniuk a piacról, majd felhelyezniük a játékostáblájukra” – írják.

Tudatják: a játékestek szervezése mellett egy társasjáték bérlési szolgáltatást is működtetnek, ami egy baráti összejövetel, egy családi délután vagy egy céges csapatépítő esetére is jól jöhet.

A sajtóközlemény arra bátorítja az érdeklődőket, keressék fel a csapat Facebook oldalát vagy weboldalát.