Drámaíró pályázatot hirdet a debreceni Csokonai Nemzeti Színház

Drámaíró pályázatot hirdet a debreceni Csokonai Nemzeti Színház
Drámaíró pályázatot hirdet a debreceni Csokonai Nemzeti Színház a városi önkormányzattal és a Tiszántúli Református Egyházkerülettel közösen a reformáció 500. évfordulójának méltó megünneplésére – mondta el a teátrum igazgatója egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón.

Ráckevei Anna (fotó) közlése szerint az Akikre nem volt méltó e világ címmel meghirdetett nyílt pályázat témája olyan történelmi esemény vagy személyiség lehet, aki a reformáció 500 éves történetében Debrecenhez köthető vagy az 1674-ben gályarabbá lett prédikátorok híres történetéhez hasonlóan a hit megtartó erejéről mutat példát.A pályázatra kizárólag olyan magyar nyelvű színdarab nyújtható be, amely még nem jelent meg nyomtatásban, színpadon nem mutatták be és korábbi drámapályázaton nem nyert díjat – tette hozzá. Az igazgató hangsúlyozta: nagyszínpadi megvalósításra alkalmas pályázatokat várnak és a nyertes művet a színház 2017. október 31-én mutatja majd be, éppen 500 évvel azt követően, hogy Luther Márton a wittenbergi vártemplom kapujára kifüggesztette 95 tétel néven ismertté vált vitairatát.A kétfordulós pályázat összdíjazása 4 millió forint, a színdarabokat az Árkosi Árpád rendező, Kubik Anna színművész, Ráckevei Anna igazgató, Szirák Péter irodalomtörténész, az Alföld folyóirat főszerkesztője és Visky András író, drámaíró, dramaturg alkotta szakmai zsűri bírálja el.A pályázat jeligés. A pályaműveket 2017. április 28-án éjfélig kell elektronikus vagy nyomtatott formában beküldeni. A nyomtatott pályaművek esetén a szerző nevét és postacímét külön lezárt borítékban kell feltüntetni. A pályamunkákat „Drámapályázat” feliratú postai küldeményként a Csokonai Színház címére (4024 Debrecen, Kossuth u. 10.) várják.Az elektronikus úton küldött pályaműveket a dramapalyazat@csokonaiszinhaz.hu e-mail címre várják, az üzenet tárgya „Drámapályázat” legyen. A dokumentum neve tartalmazza a szerző jeligéjét és a mű címét. Külön dokumentumban kérik feltüntetni az alkotó(k) nevét.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Több mint 3.5 millió forint (9 ezer euró) értékben osztottak ki díjakat május 14-én, kedden este a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. A Kossuth-díjas író hagyatékából alapított díjakat idén 22. alkalommal ítélték oda a magyar irodalomért tett szolgálatért, valamint kiemelkedő szépirodalmi teljesítményekért.
KultSzínTér