Contra lesz a Daum-utód?

Contra lesz a Daum-utód?
A német Christoph Daum (a képen) szerdán visszatért Romániába és egyenesen a Román Labdarúgó Szövetséghez (FRF) ment Răzvan Burleanu elnökkel tárgyalni a szövetségi kapitányi posztról szóló szerződés felbontásáról.

Daum azt nyilatkozta, hogy a megbeszélés szerda este megtörtént, s most már a FRF 14 tagú végrehajtó bizottságának szavazását várják a szerződés felbontásáról. Lapzártáig még nem érkezett eredmény erről.

Christoph Daum tavaly júliusban vette át a román labdarúgó-válogatott irányítását, ám két fordulóval a világbajnoki-selejtezők lezárása előtt már nincs esélye elérni a továbbjutásra esélyt adó első két hely egyikét az E-csoportban. Románia jelenleg a negyedik helyen áll, 9 pontot gyűjtött, az előtte levő Dánia és Montenegró pedig 16-ot, így már az oroszországi vb-re való pótselejtezőt sem érheti el. Daum irányításával a nemzeti csapat csak két mérkőzést ért el (mindkettőt Örményország ellenében), háromszor pedig döntetlenre végzett (Montenegróval, Kazahsztánnal és Dániával).

A FRF vezetősége főleg két szakvezetővel indított tárgyalást a válogatott szövetségi kapitányi posztjának utódlásáról, a Kolozsvári CFR 1907 edzőjével, Dan Petrescuval és a Bukaresti Dinamó trénerével, a 41 éves Cosmin Contrával. A Mediafax hírügynökség a ProSport sportportálra hivatkozva azt közölte, hogy utóbbi folytatja majd Daum munkáját.

A Dan Petrescuval való tárgyalások azért estek kútba, mivel a vasutasok ragaszkodtak ahhoz, hogy legalább télig párhuzamosan a CFR-t is eddze. Contrának a Dinamóval való szerződésében van olyan kitétel, amely értelmében már a szombat esti, Krajovai Universitatea SK elleni bajnoki meccs előtt felbonthatja az egyezséget minden gond nélkül. A hírügynökség szerint a Dinamó Miriuţă László (jelenleg Chiajnai Concordia) és Claudiu Niculescu (Voluntari-i FC) közül választ majd edzőt Contra helyébe.

Cosmin Contra edzői karrierjét a Temesvári Polinál kezdte, majd a spanyol harmadosztályú CF Fuenlabrada következett. Edzőként a legjobb idényeit a Ploieşti-i Petrolulnál élte meg, majd megfordult a spanyol Getafé, a kínai Kanton R&F, továbbá a spanyol másodosztályú AD Alcorcon alakulatánál. A legutóbbi idény visszavágójától ült le a Dinamó kispadjára, csapatát a rájátszásba kvalifikálta és sokáig a bajnoki címért is harcba volt.