Ciolacu: nincs szó az IT-ágazat adókedvezményének megszüntetéséről

Ciolacu: nincs szó az IT-ágazat adókedvezményének megszüntetéséről
A kormánykoalícióban nem mérlegelik az IT-ágazat adókedvezményének megszüntetését - jelentette ki ma Marcel Ciolacu miniszterelnök.

A kormányfő szerint „hazugság és félretájékoztatás”, hogy a kormány az informatikusok adókedvezményének a megszüntetését tervezné.- Erről nem volt és nem is lesz szó a koalícióban. Legyen nagyon világos - fogalmazott.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy adókedvezményben részesülnek az építőiparban és a mezőgazdaságban dolgozók is, akik a jövedelemadó mellett egészségbiztosítási járulékot sem fizetnek. Hozzátette, az országos helyreállítási tervben van egy célkitűzés az adókedvezményekkel kapcsolatban, amelyet ha nem teljesít ország, uniós alapoktól esik el.

- 2026-ig fokozatosan meg kell szüntetni ezeket a kedvezményeket - jelentette ki.

Marcel Ciolacu hozzátette, még nem tudja, hogy ezeket még ebben az évben eltörlik-e, az ezzel kapcsolatos menetrendet az építőipari és a mezőgazdasági ágazat képviselőivel való egyeztetéseket követően szabják meg.

- Ezek olyan dolgok, amelyeket fel kell vállalnunk, akár zavaróak, akár nem. Ezeket nem magamért vagy a román kormányért teszem. Azért tesszük, hogy teljesítsük mindazt, amit Európa előtt felvállaltunk - nyomatékosította a miniszterelnök.