Az elmúlt év legjobb magyar rövidfilmjeit vetítik a Filmtettfeszten

Az elmúlt év legjobb magyar rövidfilmjeit vetítik a Filmtettfeszten
Az októberben megrendezésre kerülő Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle rövidfilmes szekciójában a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idei kiadásának legjobb filmjeit, köztük a díjazott alkotásokat is láthatja a közönség – olvasható a Filmtettfeszt honlapján.

„A válogatásban van Z generációs kamaszdráma, futurisztikus társkeresés-történet, bájos romantikus animációs film, morális dilemmát megfogalmazó krimi, meleg románc, hajszálon függő párkapcsolat, testvérdráma, asszociációs animációs etűd vonalak és ritmusok játékával, de akad az öregedést és a demenciát tematizáló film is, egy alkotás főszereplője pedig frizuraváltoztatással kezd új életet szakítása után” – írják.

A rövidfilmek két, egyenként bő másfél óra időtartamú vetítési blokkban láthatók az október 5. és 16. (Kolozsváron 5. és 9.) között megrendezett szemlén. Az első blokkban Beleznai Márk Kakukkfióka, Gyimesi Domonkos Ma még nem, Hárshegyi Vivien Felhők felett, Karácsony Péter Lesen, Ladányi Jancsó Jákob Az elveszíthető dolgok szeretete és Szabó Márton István Klíma című rövidfilmje látható.

A második vetítési blokkban Bagossy Júlia A kutyák nem esznek füvet, Bucsi Réka Intermission, Fábián Nikolett Nyugvó köd, Kungl Zsigmond Nem mentem el apám temetésére, Szelestey Bianka Hajszálrepedés, Turai Balázs Amok és Vermes Dorka Alba vulva című alkotása tekinthető meg.

A pontos vetítési program szeptember végén kerül fel a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle honlapjára.

(Borítókép forrása: filmtettfeszt.ro) 

varosnapokHirdetés