„Mint dallamok…” – Brahms 125

„Mint dallamok…” – Brahms 125
Johannes Brahms (1833–1897) halálának idei 125. évfordulója alkalmából a zeneszerző dalai és intermezzói csendülnek fel november 7-én, hétfő este 6 órától a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében Gábos Judit (zongora) és Pap Nikoletta (szoprán) előadásában.

A „Mint dallamok…” – Brahms 125 című koncerten az érdeklődők olyan Brahms-műveket hallgathatnak, mint az op. 3, op. 46, op. 47, op. 63, op. 71 és op. 105 dalok, valamint az a-moll op. 116, C-dúr op. 117 és esz-moll op. 118 intermezzók.

Pap Nikoletta 2009-ben végezte el a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakát Andor Éva osztályában. Ezt követően az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem magánének tanára lett. 2014-től a Magyar Állami Operaház énekkarának tagjaként turnézott New York-ban, Észtországban, Japánban és legutóbb Indiában. Kamaratársulatokkal Mozart, Puccini, Csajkovszkij és Bizet operáinak szoprán szerepeit énekelte. Szólistaként énekelt J. S. Bach János-passiójában, W. A. Mozart Koronázási- és c-moll miséjében. Koncertjein gyakran szerepelnek Schubert-, Schumann-, Mahler- és Brahms-dalok. 

Gábos Judit Kolozsváron született és itt végezte tanulmányait is, zongoraművész-tanári diplomáját a George Dima Zeneakadémián szerezte 1980-ban. 1991 óta Magyarországon él, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tanára. 2003-ban DLA mesterdoktori fokozatot szerzett a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2012-ben ugyanitt habilitált. Zongoraművészként számos szóló- és kamarakoncertjét közvetítette élőben a Magyar Rádió.   Az Amerikai Egyesült Államokban több alkalommal turnézott, valamint amerikai egyetemek meghívott tanára volt. 2015-ben a Bartók-évforduló alkalmából az Egyesült Államokban és Kanadában adott szólóesteket, továbbá játszott és kurzusokat vezetett Indonéziában, Brazíliában, Új-Zélandon, Indiában és Argentínában.

varosnapokHirdetés