Végleges eredmény: Emil Boc a voksok 42,50 százalékával újabb mandátumot nyert

kép
Hatodik mandátumának örülhet a liberális párti politikus (Kép: Facebook)
A Kolozsvári Választási Iroda által kedden közzétett végleges eredmények szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Emil Boc jelenlegi polgármester a vasárnap lezajlott helyhatósági választásokon leadott voksok 42,50 százalékával újabb mandátumot nyert – közölte az Agerpres hírügynökség.

Második helyen a függetlenként induló Sabin Sărmaş áll a voksok 29,41 százalékával, majd Oláh Emese (RMDSZ) következik, akire a választópolgárok 9,35 százaléka szavazott. Az Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) jelöltje, Viorel Băltăreţu a leadott voksok 5,89 százalékát kapta meg, a PSD jelöltje, Aurelia Cristea a 4,56 százalékát. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) jelöltjére, Călin Cozmára a kolozsváriak 3,55 százaléka, Ramona Strugariura (REPER) 2,81 százaléka szavazott. A függetlenként induló Sorin Vamoş 0,61 százalékot, a PUSL jelöltje, Dan Iacob 0,37 százalékot ért el.
A kolozsvári városi tanácsban a PNL-nek 10, az ADU-nak 5, az RMDSZ-nek 4, a PSD-nek és AUR-nak 3-3, a REPER-nek 2 képviselője lesz.