Új vezetősége van az RMDSZ kolozsvári szervezetének

Új vezetősége van az RMDSZ kolozsvári szervezetének
Az RMDSZ kolozsvári szervezetének ülésén Oláh Emese elnök ismertette a csapatát.

A választmányi tagok megszavazták az új vezetőséget: városi szervezet ügyvezető elnöke Balló Tamás lett, a civil és oktatási ügyekért felelős alelnöki tisztséget Borzási Sarolta tölti be, a szervezetépítésért felelős alelnöknek Rácz Levente Zsoltot, társadalomszervezésért felelős alelnöknek pedig Makkai Laszlót választották meg. Az elnökség mandátuma három évre szól.Az új felállással egy fiatalos, lendületes csapat lépett a városi szervezet élére, amelynek vezérelve, hogy a szervezet a kolozsvári magyarok érdekeit szolgáltja és az ő problémáikat meghallgatva segítsen nekik.

"Nehéz és munkával teli év előtt állunk, az új csapat első nagy kihívása egyértelműen a májusi európai parlamenti választások lesznek, ahol újra hallattnunk kell a kolozsvári választóink hangját. Úgy gondolom, hogy közösen könnyebben fogjuk venni ezt az akadályt. Célunk, hogy a pedagógusoktól kezdve a vállalkozókig, a fiataloktól a szépkorúakig, minden réteggel közösen építsük a kolozsvári közösséget" - mondta a választást követően Oláh Emese, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A június 9-i választásokon való részvétel fontosságát hangsúlyozták csütörtökön, Kolozsváron az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozs megyei szervezeteinek elnökei. Csoma Botond, Fancsali Ernő és dr. Schwartz Róbert egybehangzóan rámutattak arra, hogy a pártok között választási versenynek akkor van helye, amikor az nem veszélyezteti a közösségi érdeket. Az európai parlamenti választásokat illetően azonban a politikai erők együttműködnek, így a magyar összefogás listájára kérik a közösség tagjainak szavazatát. Továbbá az önkormányzati választásokon, azokon a helyeken, ahol minden egyes magyar szavazat számít a magyar jelöltek választási sikere szempontjából, nem lépnek választási versenybe az erdélyi magyar pártok.
Belpol