A választások zavartalan lebonyolításához szükséges intézkedésekről döntöttek

A június 9-i választások zavartalan lebonyolításához szükséges intézkedésekről döntött a Központi Választási Iroda (BEC).

Az egyik határozat szerint a választási kampány lejártával a szavazókörzeti választási iroda elnökének el kell rendelnie a választási plakátok és egyéb kampányanyagok eltávolítását a szavazóhelyiség épületéből. Ezt a polgármester által erre kijelölt személyeknek kell elvégezniük a rendelet kiadásától számított két órán belül.

A szavazókörzeti választási iroda elnöke intézkedéseket hozhat a választások zavartalan lebonyolítása érdekében, hatásköre a szavazóhelyiségnek helyet adó épület 500 méteres körzetére terjed ki. 

A választások napján, június 9-én reggel 7 órától a szavazás lezárultáig tilos alkoholt árusítani a szavazóhelyiségek 500 méteres körzetében. 

A kampánycsend idején, azaz június 8-án reggel 7 órától a szavazás lezárultáig tilos a választói akaratot befolyásoló tevékenységet folytatni. A tiltás az ebben az időintervallumban zajló különféle rendezvények szervezőire és résztvevőire is érvényes - közölte a BEC.