Vákár István: karbantartási munkálatokat végeznek a Magyarlóna-Kisbánya útszakaszon, amíg a jogi probléma megoldódik

Vákár István: karbantartási munkálatokat végeznek a Magyarlóna-Kisbánya útszakaszon, amíg a jogi probléma megoldódik
Tavaly kezdődtek el a felújítási munkálatok a 107M jelzésű Magyarlóna-Magyarfenes-Tordaszentlászló-Kisbánya-Borrév-Fehér megye határa útszakaszon, amely 42 kilométernyi korszerűsítést jelent. Az elfogadhatatlan minőségű munkálatok és a határidők be nem tartásáért, szerződésszegés okán, idén nyáron a megyei önkormányzat felbontotta a KIAT céggel való együttműködést.

Az útszakasz ebben az állapotában szinte használhatatlan, így Vákár István a Dacia Asphalt céggel írt alá szerződést, és a következő időszakban karbantartási munkálatok zajlanak az úton annak érdekében, hogy a jelenlegi viszonyokat kijavítsák addig, amíg a végleges és teljes feljavítás megtörténik.

„Annak ellenére, hogy felmondtuk a szerződést a céggel és ennek következtében a munkálatok nem fejeződtek be, a megyei önkormányzat mindent megtesz, hogy az út járható legyen. Jelenleg a Dacia Asphalt céggel írtunk alá megegyezést, hogy a jogi probléma megoldásáig karbantartási munkálatokat végezzenek. Lehetőségeink korlátozottak, de nem várhatjuk meg a tél beálltát, lépnünk kellett legalább a legsürgetőbb kátyúzási munkálatokat elvégezni” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.