Utazási figyelmeztetés a Ryanair belgiumi leányvállalatánál dolgozó pilóták sztrájkja miatt

Utazási figyelmeztetés a Ryanair belgiumi leányvállalatánál dolgozó pilóták sztrájkja miatt
A külügyminisztérium (MAE) tájékoztatja a Belga Királyságba vagy onnan Romániába repülővel utazni szándékozó román állampolgárokat, hogy augusztus 14-én és 15-én sztrájkolnak a Ryanair belgiumi leányvállalatának pilótái.

A román külügyminisztérium szombati közleményében azt tanácsolja az állampolgároknak, utazás előtt ellenőrizzék a Charleroi repülőtér (https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live) és/vagy a Ryanair légitársaság honlapját, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem törölték-e a járatukat.

A román állampolgárok a brüsszeli román nagykövetség alábbi telefonszámain kérhetnek konzuli segítséget: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35. Sürgősségi vagy vészhelyzet esetén az állampolgárok hívhatják a nagykövetséget a + 32(0)2 346 9814-es számon.

A külügyi tárca a https://bruxelles.mae.ro/node/180, www.mae.ro honlapokat ajánlja az állampolgároknak tájékozódás céljából. Emlékeztet ugyanakkor, hogy a külföldre utazóknak az Utazz biztonságban (Călătoreşte în siguranţă) mobilalkalmazás is a rendelkezésükre áll (http://www.mae.ro/app_cs).