U FC: változások az együttesnél

U FC: változások az együttesnél
A Kolozsvári U FC másodosztályú labdarúgócsapatában alapos változások történtek az új edző, Cristian Dulca vezérletével.

Portugál kapus, a Benfica Lisszabonnál nevelkedett, a második ligás Penafieltől érkező 25 éves és 25-szörös korosztályos válogatott José Costa két évre írt alá. A kölcsönbe adott Rareş Pop, Octavian Ursu és Adrian Micaş visszatért az U FC-hez (a Tordai Üveg Aranyos FC-től, a Temesvári ASU Politechnikától, illetve Lénárdfalvi ACSF-től). Az első edzésen részt vett a télen a Kudzsiri Kohásztól leigazolt Victor Dican, korosztályos, U18-as válogatott. A 19 éves Alex Pop érkezéséről is szóltunk már, a többi hír szerint Cosmin Dur-Bozoancă kapus visszatért (miután a Ploieşti-i Petrolullal hozták hírbe). Erősödött a portugál kontingens: leigazolták a 30 esztendős Hugo Firmino középpályást és a 23 éves Inacio Miguel hátvédet, mindkettő két évre kötött szerződést az egyetemistákkal. Firmino a portugál másodosztályban 13. helyen végzett Cova Piedadét erősítette, s a múlt idényben 6 gólt lőtt – a középpályás karrierje során hazája csapatai mellett a ciprusi AEL Limasszolnál is megfordult. Inacio Miguel is a portugál másodosztályból, a Bragától érkezett.

Hiába közölték februárban, hogy a Bukaresti Daco Geticánál utolsó fél évét töltő 20 éves Vlad Motroc az U FC-hez jön a nyáron, s három esztendeig Kolozsvárt marad, ez az igazolás a jelek szerint kútba esett, mivel a focicsaládból származó hátvéd (Florin Motroc fia, Ion Motroc unokája) inkább a Piteşti-i Argeş FC-t választotta.

Két további veterán nem áll majd Dulca rendelkezésére: Octavian Abrudan és Gabriel Giurgiu úgy döntött, hogy szögre akasztja a stoplis cipőt, s visszavonul a labdarúgástól. Mindkettőnek a búcsúmeccse lesz a július 12-i, centenáriumi barátságos meccs a görög bajnok PAOK Szaloniki ellen.