Tudose nem meneszti a rendőrfőkapitányt

Tudose nem meneszti a rendőrfőkapitányt
Mihai Tudose miniszterelnök elhalasztotta a döntést az országos főkapitány ügyében, és bejelentette, felkérte Bogdan Despescut, jövő héten mutasson be egy intézkedéscsomagot, ami a helyzet orvoslására irányul.

„Tárgyaltam Bogdan Despescu úrral, és bemutatta a jelentést. Forrásokból úgy értesültem, hogy az új személy (Cătălin Ioniță – szerk. megj.) letett arról, hogy betöltse a tisztséget, és megkértem Despescu urat, hogy egy héten belül mutassa be a helyzet orvoslását célzó intézkedéseket. Mégiscsak elkapták egy nap alatt azt az elkövetőt” – jelentette ki a kormány a kormányülés első felében.

Tudose ezt megelőzően találkozott az országos rendőrfőkapitánnyal, miután Carmen Dan belügyminiszter kérte Despescu menesztését a Román Rendőrség éléről a pedofil rendőr ügyének kezelése és a kommunikáció hiánya miatt.

A szerdai kormányülés előtt olyan híresztelések kaptak szárnyra, amelyek szerint Cătălin Ioniță, akit Carmen Dan a rendőrség élén látott volna, visszautasította a felajánlást. Ezt az értesülést a belügyminisztérium nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni.