Több mint negyven turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek – közölte kedden az Adevarul hírportál.

A lap szerint hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első 12 - gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó - magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a magyarországi csoport többi tagja is hasonló ételmérgezési tünetekkel. Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták, és otthonról is behívták az orvosokat. 

Az egészégügyi szakemberek szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott. A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre. 

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.