Színporfürdős futással ünnepelték az egészséget, örömöt és eredetiséget

Színporfürdős futással ünnepelték az egészséget, örömöt és eredetiséget
Az öt kilométeres kolozsvári belvárosi szaladás során szombaton minden kilométer megtételekor kukoricakeményítő alapú színes porokkal „üdvözölték” a The Color Run részvevőit, akik bár fehér pólóban álltak rajthoz, a kronométermentes futórendezvény végére tetőtől talpig tarkabarka ruhákban pompázhattak.

A felszabadult szórakozás színes napját az Egyesült Államokban ünnepelték először 2011-ben, és alig három évvel később már Romániában is megszervezték, aztán 2015-ben a világ több mint ötven országában mintegy 225 rendezvényen több mint ötmillióan vettek részt.

A rendezvény szervezője a Kick Off Events sport- és marketingügynökség, ha pedig mindenáron a célra lenne valaki kíváncsi: a The Color Runnal (és nemcsak ezzel az eseménnyel) igyekeznek minél többeket egészséges életmódra bírni, ahol a sport a hétköznapok szerves részét képezi.

Bár kellemetlen lehet, ha szembe kerül vagy belélegezzük, az eseményen szétszórt színes port a szervezők elvileg ártalmatlannak mondják: nem más, mint puszta kukoricakeményítő, teljesen természetes és biztonságos. Ha a következő napokban imitt-amott színes foltokkal találkozunk a belvárosi utcákon, falakon, immár tudhatjuk: a szombati örömködés rövidesen eltűnő nyomai ezek.