Szervezet alakult a közúti balesetek számának csökkentésére

Szervezet alakult a közúti balesetek számának csökkentésére
A Romániai Biztosítók és Viszontbiztosítók Országos Szövetsége (UNSAR) ma bejelentette a Koalíció a Közlekedésbiztonságért nevű szervezet létrehozását, amelynek célja a közúti balesetek számának csökkentése.

Közleményében a 21 biztosítót tömörítő szövetség emlékeztetett arra, hogy Románia vezeti a halálos közúti balesetek statisztikáját az Európai Unióban. E szerint évente átlagban egy községnyi ember, 1600 személy veszíti életét a hazai közutakon, tavaly például naponta átlagban tíz közlekedési baleset történt az országban.

"Ezek nem puszta statisztikák - életek elvesztését, családok szétszakadását és túl korán szertefoszlott jövőket jelentenek. Ezeken az adatokon (...) a biztonságosabb jövő érdekében tett közös lépéseinkkel javítani lehet" - olvasható a közleményben.

Ennek érdekében az UNSAR megalapította a Koalíció a Közlekedésbiztonságért nevű szervezet, amelyhez várja mindazoknak az intézményeknek és szervezetnek a csatlakozását, amelyek szeretnék növelni a hazai közlekedésbiztonságot és csökkenteni a közúti balesetek számát.

"Felhívást intézünk minden érdeklődőnek, csatlakozzon a koalícióhoz, hogy közösen elősegíthessük a közlekedésbiztonságot növelő intézkedéseket az országunkban, és alakíthassunk ki ennek megfelelő közpolitikákat egy jobb jövő érdekében"- idézte a közlemény Alexandru Ciuncant, az UNSAR vezérigazgatóját.