Szeptemberben Kolozsvárra jön Hosszú Katinka!

Szeptemberben Kolozsvárra jön Hosszú Katinka!

Az úszást és az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényt szeptember 28–29-én tartják a Iuliu Haţieganu/volt Babeş sportparkban lévő Universitas úszóközpontban , a Sports Culture ESK szervezésében.

Az úszógálát éppen Hosszú Katinka fogja megnyitni szombaton 10 órakor, majd ugyanő fog elsőként vízbe ugrani. Eddig egyébként két úszó jelezte, hogy megpróbálkozik a 24 óra folyamatos úszással; a két nap során a kezdő úszókat és a gyerekeket is a vízbe várják. Nevezni kategóriától függően különböző létszámú csapatokban lehet a www.sportsculture.ro honlapon – ugyanott találhatóak meg a további részletek –, a helyek száma korlátozott.

Borítókép: Hosszú Katinka a 18. vizes világbajnokságon három napja szerzett aranyérmével. Fotó: MTI/Kovács Tamás

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hosszú Katinkát és Rasovszky Kristófot is az elmúlt év legjobbjának választotta a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN).
Sport
Sport
Magyar éremesőt hozott a nyitónap az úszók Világkupa-sorozatának budapesti állomásán. Két számban is kettős hazai sikernek tapsolhatott a Duna Aréna közönsége: női 200 méter pillangón Hosszú Katinka győzött (2:08,55 perc) Jakabos Zsuzsanna előtt (2:09,67), míg a szám kvangdzsui világbajnoka, Kapás Boglárka negyedik lett (2:10,92).
Sport