Szamosújvári sportgála

Szamosújvári sportgála
A múlt hétvégén első alkalommal rendezték meg Szamosújvárott a helyi sport gáláját. Érdekes, a szervező nem a polgármesteri hivatal volt, hanem az Invictus sportegyesület.

ERKEDI CSABA

Az ünnepségen több mint kétszáz helyi sportolót díjaztak. Minden sportág  képviseltette magát, függetlenül milyen szinten szerepel. A 2016-os esztendő legértékesebb szamosújvári vonatkozású teljesítménye a Szabó Gábriel–Mara Lechinţan sporttánc páros nevéhez fűződik, amely a Stuttgartban lebonyolított Európa-bajnokságon a második helyen végzett. Őket követik sorrendben a Queens Dancing klub mazsorettjei, akik a Horvátországban rendezett Eb-n negyedikek voltak. Edzőjük, Andreea Sabo éppen a sportgála főszervezője volt. Le a kalappal előttük!

Hazai viszonylatban kitűntek a lapunk hasábjain gyakran említett szabadfogású birkózók. Valentin Sătmărean edző tanítványai közül kitüntették Augusta Cucot és Florin Drevét, akik a kadetteknél országos bajnoki címet szereztek idén, miközben Gáll Mónika második volt az országos ifibajnokságon a 48 kilósoknál. Még meg kell említenünk a testépítésnél ob ezüstérmes Silviu Pop sportolót. Dicsérő szavakkal illették még a szervezők az Armenopolis Taekwondo SK fiataljait, a Kuokushin Dojo SE karatékáit, valamint az Olimpia IV. ligás labdarúgócsapat tagjait. Mindnyájan hozzájárultak a Szamos-parti kisváros sportjának fejlődéséhez. Minden díjazott sportág képviselői bemutatót is tartottak a több mint 400 fős közönség előtt (a gherlainfo.ro képén a mazsorettek bemutatója látható). Demi Rus, a női foci erényeit is megcsillogtatta, labdakezelését vastapssal jutalmazták a nézők.

Kellemes meglepetésként 2016-ban óriásit lépett előre a szamosújvári sport, ami biztató jel a következő évre nézve is. Nem véletlenül hangsúlyozta a jól sikerült gálán Ioan Neselean polgármester: „ezentúl jobban kell értékeljük fiataljaink munkáját és a következő sportgála szervezésében a városháza is besegít!”. Valóban megérdemlik a nagyobb figyelmet a nemzetközi porondon is szép eredményeket felmutató helybeli sportolók, akik ezúttal csak egy oklevéllel és egy éremmel tértek haza... Jövőre, talán többre is telik a szervezőknek.