Sporthírek röviden a nagyvilágból

Sporthírek röviden a nagyvilágból

BRASSÓ–CSÍKSZEREDA DÖNTŐ A ROMÁN JÉGKORONGBAJNOKSÁGBAN IS

A Gyergyói Hoki Klubot 3–0-s söpréssel búcsúztató Brassói Korona Wolves után az Erste Ligában címvédő Csíkszeredai Sportklub is bejutott a romániai jégkorong-bajnokság döntőjébe, azaz megismétlődik az Erste Liga döntője. A székelyföldi bajnokcsapat 3–1-es összesítéssel hozta a Galaci MSC elleni elődöntőjét.

KOLOZSVÁRI VERESÉGGEL RAJTOLT A FÉRFI RÖGBIBAJNOKSÁG

A Román Kupa küzdelmei után elrajtolt a férfi rögbibajnokság is, a Kolozsvári U Prodvinalco nem tudta felborítani a papírformát Nagybányán. A helyi Tudomány/Ştiinţa bajnoki címre törő együttese 36–18 (31–15) arányban nyert a kolozsváriak ellen és a támadó bónuszpontot is megszerezte. A vendégek pontjain Ionuţ Mazăre (büntető, jutalomrúgás és dropgól) Claudiu Curcă és Cristian Murgoci (1–1 cél) osztozott.

A játéknap másik mérkőzésén: • Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamó 38–36 (14–22). A Temesvári MSC–Konstancai Tomitanii találkozót július 10-én játsszák.

A második forduló mérkőzéseit pénteken és szombaton bonyolítják le.

A tervezett program, pénteken 11 órakor: • Kv. U Prodvinalco–Dinamó (Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark) • Konstanca–Steaua. Szombaton 13 órakor: • Nagybánya–Temesvár.

A kolozsvári zárt kapus mérkőzésre a csapatot támogató szimbolikus 5 lejes jegyet lehet váltani a bilete.ro-n, a támogatók között tombolát (labdák, maszkok, borok) sorsolnak ki.

LABDARÚGÓ I. LIGA, RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ

A román labdarúgó élvonal alsóházában hétfőn zárult a rájátszás 3. fordulója.

Eredmény, I. liga, rájátszás, 3. forduló: • Voluntari-i FC–Konstancai Viitorul 1–0 (gól: Jefte Betancor – 28. perc; a találkozót a nagykárolyi Kovács István vezette).

A 4. forduló már kedden elkezdődött a Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Medgyesi Gázmetán és a Piteşti-i Argeş FC–Aradi UTA találkozóval.

A további tervezett program:

Szerdán: • Târgoviştei Chindia–Gyurgyevói/Giurgiui Astra (14 órakor). Csütörtökön: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Viitorul (14.30-kor) • Bukaresti Dinamó–Voluntari (17 órakor). Az ideiglenes sorrend: 7. Chindia 29 pont, 8. UTA 25, 9. Argeş 24, 10. Voluntari 23 (3–1), 11. Astra 23 (3–2), 12. Gázmetán 21/3, 13. Viitorul 19, 14. Hermannstadt 16, 15. Dinamó 15, 16. Jászvásár 14.

Felsőházi program, 4. forduló:

Szerdán: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Clinceni-i Academica (16.30-kor) • Kolozsvári CFR 1907–Botoşani-i FC (19 órakor). Csütörtökön: • Krajovai Universitatea FC–FCSB (19.45-kor).

FUTSALBAJNOK A CSÍKSZEREDAI IMPERIAL WET

A Román Kupa-győzelem után a futsal/teremlabdarúgó I. liga bajnoki címét is megnyerte a Csíkszeredai Wet Imperial a Galaci United ellen. A párharc negyedik mérkőzésén a rendes játékidőben 3–3 volt az eredmény, a büntetőrúgások döntöttek, a hetedik párban a Wettől a brazil Eduardo Dos Santos belőtte a hatméteresét, míg a Galaci Unitedtől Florin Ignat a kapufára bombázott, ezzel eldőlt az első hely sorsa, a csíkiaké lett az aranyérem. Az elmúlt három idényben az Imperial Wet és Galac játszotta a döntőt, a 2018–2019-es szezonban a csíkiak lettek bajnokok, míg a tavaly félbeszakadt pontvadászat végén a szövetség a Duna-partiakat nevezte ki aranyérmesnek. A csíki csapat a pályán vágott vissza, és 3–1-es összesítéssel megszerezte második bajnoki címét.

Teremlabdarúgó 1. liga, döntő, 4. mérkőzés: • Galac United–Csíkszeredai Wet Imperial 3–3 (gól: Crişan – 11., valamint Araujo 2 – 23. és 33. perc, illetve Uhellinton 3 – 14., 36. és 37. perc) – büntetőkkel 9–10, a párharcot 3–1-es összesítéssel a Wet Imperial nyerte.

NŐI KÉZILABDA MOL VIRÁGOK LIGÁJA: NÉGY FORDULÓ BESZTERCÉN

Elkezdődtek a női kézilabda MOL Virágok Ligája visszavágói, az első négy fordulót Besztercén rendezik a héten. A 16. fordulóban a Kolozsvári Universitatea Sportklub szabadnapos volt.

Hétfői eredmények: • Beszterce-Naszódi Glória–Galaci MSC 32–23 (19–7) • Nagybányai Minaur–Zilahi KK 32–29 (17–15) • Szlatinai MSC–Bukaresti Rapid 19–24 (6–11) • Nagydisznódi Magura–Mioveni-i Dacia 29–23 (17–12) • Râmnicu Vâlcea-i MSC–Krajovai MSC 26–20 (13–11) • Brăilai Dunărea–Ploieşti-i Activ Prahova 32–24 (16–13) • Bukaresti MSC–Bodzavásári/Buzăui Gloria MSC 29–21 (14–6). Az ideiglenes állás: 1. Buk. MSC 43 pont/15 mérkőzés, 2. Minaur 40/15, 3. Rm. Vâlcea 39/15, 4. Bodzavásár 29/15, 5. Magura 25 (388–347), 6. Brăila (382–373), …, 14. KOLOZSVÁR 6/14 – a kolozsváriaktól egy pontot levontak.

Kedden kezdte meg a szereplését Besztercén a Kolozsvári Universitatea Sportklub, s rögtön fájó vereséggel, hiszen egyik, a kiesés elleni küzdelemben közvetlen vetélytársától, a Mioveni-i SK-tól kapott ki 29–26 (14–14) arányban. A kolozsváriaktól Rebeca Necula (8), Diana Lazăr (6) és Florina Chintoan (4) volt a legeredményesebb. Következik csütörtökön 12 órakor a bodzavásáriak elleni találkozó.

TORNA EB: MAGYAR ÉS ROMÁN SZEREPLÉS

Balázs Krisztián nyolcadik lett nyújtón a Bázelben rendezett torna Európa-bajnokság zárónapján. A Ferencváros sportolója korábban huszadik lett az egyéni összetett döntőben, ahol az ő nyújtógyakorlata kapta az egyik legmagasabb pontszámot (14,266). A felnőttek között elsőéves, junior Európa-bajnoki arany- és világbajnoki bronzérmes első számú tartalék volt, de csak a verseny reggelén értesült, hogy bemutathatja gyakorlatait egyéni összetettben. Magyarországot még Mészáros Krisztofer és Bátori Szabolcs képviselte a svájci kontinensviadalon.

A magyar női tornászok közül a szerenkénti döntőben Bácskay Csenge a hatodik, Péter Sára pedig a nyolcadik helyen végzett az ugrás fináléjában. Korábban a női egyéni összetettben Székely Zója a 16., Bácskay a 17. helyen zárt.

A férfiak és a nők mezőnyében sem szereztek olimpiai kvótát a magyar tornászok a Bázelben rendezett Európa-bajnokságon. A magyar tornászok közül csak a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia rendelkezik tokiói kvótával, amit a 2019-es stuttgarti világbajnokságon szerzett.

A román küldöttségből, amint azt már jeleztük, Larisa Iordache szerzett olimpiai részvételi jogot egyéni összetettben a selejtezőkben (korábban ez Maria Holburănak sikerült szintén egyéni összetettben és Marian Drăgulescunak ugrásban). A döntőben és a szerenkénti finálékban (pedig gerendán a legjobb, talajon a hatodik eredménye volt) azonban már nem tudott részt venni Iordache, akit vesekrízissel szállítottak kórházba. Talajon első tartalék volt Maria Ceplinschi, s éppen Iordache visszalépése után volt esélye szerepelni a szerenkénti döntőben – végül 5. lett. A román küldöttséget még Antonia Duţă, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean és Emilian Neagu egészítette ki.

NAGY ÁDÁM: 8 PERC ALATT GÓL ÉS GÓLPASSZ A LUTON TOWN ELLEN

A Bristol City 3–2-re kikapott a Luton Towntól az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 44. fordulójában. Noha pontot nem szerzett Nagy Ádám csapata, a magyar válogatott középpályás remekül teljesített – a kezdőként pályára lépő játékos a 31. percben kiosztott csapattársának egy gólpasszt, hét perccel később pedig ő maga villant, s megszerezte második találatát az idényben. A Bristol egyébként kétgólos előnyről kapott ki 3–2-re – Nagy a 71. percig volt a pályán, 2–2-es állásnál cserélték le.

SZALAI ATTILA MEGINT VILLANT A FENERBEN

A Fenerbahce Isztambul 3–2-re legyőzte a Kasimpasát a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján. Szalai Attila góllal vette ki a részét csapata sikeréből – a magyar válogatott hátvéd a 40. percben, egy szöglet után visszatekert labdát bólintott a vendégek kapujába. Szalai végigjátszotta az összecsapást, amelyen az ellenfélnél ott volt a kezdőben Varga Kevin. Ez volt egyébként Szalai Attila harmadik találata a Fenerbahcéban, a 23 esztendős védő az előző fordulóban is gólt szerzett.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport
Sport
Sport
Sport
Sport