Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U FC: AZ ELSIKKASZTOTT EGYESÜLET

A szervezett bűnözést és terrorizmust elhárító rendőrségi ügyosztály vizsgálatot indított Florian Walter és néhány társa ellen sikkasztás alapos gyanújával, a vád szerint a Kolozsvári Universitatea FC labdarúgócsapat egykori vezérigazgatója és főrészvényese 2 494 375 eurós (11 121 562 lei) kárt okozott az egyesületnek. A vizsgálat a 2012-es, annak idején nagy port felvert eset okozta, amikor az U FC tulajdonosa a Ploieşti-i Petrolulhoz távozott, de ingyen elvitt a klubtól 11 profi játékost is.  A vád kiterjed Florian Walter mellett Daniel Caprăra, Ioan „Limoniu” Mărgineanra, az U FC technikai igazgatójára és Marius Adrian Nicoláéra, az U FC sportigazgatójára. Caprăt a Petrolulnál a játékosok befogadásának biztosításával, Mărgineant és Nicolaét a kolozsvári alakulat játékosainak meggyőzésével vádolják, hogy klubot váltsanak. Az összeg biztosítása érdekében lefoglalást foganatosítottak.

CĂLIN NEMEȘ ÉS AZ ÉRMES LOVAK

Kiváló évet zárt Călin Nemeș, a Kolozsvári Universitatea Sportklub lovaglás szakosztályának sportolója (edző: Tudor Ciplea) – közölte az egyesület honlapja. A legjobb eredményt Eros nevű lovával érte el: D-szintű akadályversenyen elárt bronzérme mellett a Szeben megyei Prodban, a Cross-Country Farmon megvédte tavaly ugyanevvel a paripával elért egy csillagos komplett próba országos bajnoki címét. Idén még a kezdőknél is ob-t nyert Vivian nevű lovával, majd a Funny Flight Román Kupát a komplett próbában, míg a Cleopatra nevű lóval E-szintű akadályversenyen lett országos bajnok.

U PRODVINALCO VERESÉGGEL ZÁRTÁK A KIRÁLY KUPÁT

A Kolozsvári Universitatea Prodvinalco férfi rögbiegyüttese 34–22 (17–12) arányban kikapott Bukarestben a Dinamótól, a házigazdák megszerezték a támadó bónuszpontot is a Király Kupa 6. fordulójában. A kolozsvári pontszerzők: Ionuţ Mazăre (3 büntető), Ovidiu Melniciuc (1 dropgól + 1 büntető + 1 jutalomrúgás), Vasile Dragoş (1 cél). A kolozsvári együttes az utolsó fordulóban szabadnapos, s valószínűleg a hatodik, utolsóelőtti helyen zárja a sorozatot 6 ponttal (az utolsó helyezett Bukaresti Olimpia MSC nem valószínű, hogy megelőzi, mivel a bajnok Temesvári Saracens RCMUV otthonában játszik).

BRONZÉREM A KOLOZSVÁRI RÖGBIS LÁNYOKNAK

Nemrég véget ért a hétfős rögbi országos bajnokság, a Kolozsvári Universitatea Sportklub a dobogó legalsó fokán végzett – közölte az alakulat honlapja. Bronzérmes helyezésnél rosszabbat úgysem érhettek volna el, ugyanis a felnőtt bajnokságban három csapat indult. A bajnokság utolsó tornáját a Iuliu Hațieganu Egyetemi Sportkban rendezték, de a négy hazai pályán rendezett mérkőzésből csak egy döntetlen tudtak elérni a kolozsváriak, így nem tudtak előrelépni a harmadik helyről. Bajnok a Bukaresti Agronómia SK 74 ponttal, második a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika 74-gyel, harmadik a Kolozsvári Universitatea SK 57-tel. A női rögbi szakosztály öt éve létezik ezalatt három ezüst- (2012, 2014 és 2015) és két bronzérmet (2013 és 2016) szereztek a lányok. Az ifik versenyében idén Kolozs megyei siker született, a Tordaszentmihályi Aranyos diadalmaskodott.