Póka

János András

Gólyales a magyarfenesi gólyafészekben.

Zoom
Szomorú, de biztos: a Dési Egyesülés egyre jobban süllyed a táblázaton, és már most elmondhatjuk, egyik biztos kieső-jelölt, figyelembe véve az őszi szereplést. A csapat a labdarúgó másodosztály 13. játéknapján 3–1 (1–1) arányú vereséget szenvedett – hazai pályán.
Sport
Kétgólos sikerrel kezdte a romániai labdarúgó élvonal 2023–2024-es idényét a Kolozsvári CFR 1907 csapata, amely mintegy 4700 néző előtt 2–0 (1–0) arányban megverte az újonc Jászvásári/Iaşi-i Politechnikát.
Sport
Végy egy ódon, hangulatos helyszínt, olyant mint a kolozsvári Bánffy-palota udvara, adjál hozzá néhány kitűnő művészt, operett-dallamokat, fűszerezd meg balett- és zenekarral, és az eredmény kitűnő szórakozás és jókedv vasárnap estére.
Közhír
Immár harmadik alkalommal adott otthont az evangélikus-lutheránus Pietati templom a Brassai Sámuel Elméleti Líceum ballagásának. Telt ház várta a közeli iskolából érkező maturandusokat, akik a Gaudeamus hangjaira vonultak be az egyházi intézmény kapuján: a természettudomány, intenzív angol osztály (osztályfőnök: Szallós Kis Melinda) és a turizmus szaklíceumi osztály (osztályfőnök: Linczing Erzsébet) diákjai élen az iskola kulcsát hozó Barabás-László Barbarával (12. A) és a zászlóvivőkkel: Korpos Eduárd Szabolccsal (12. A) meg a két bojttartóval, Sütő Edinával (12. A) és Haba Edinával (12. B).
Közhír
Hétfőn este kolozsvári derbivel zárult a romániai labdarúgó bajnokság alapszakasza: a 30., utolsó forduló zárómeccsén a hivatalos számadatok szerint 13 013 néző előtt a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban a CFR 1907 4–0 (3–0) arányban nyert az U FC ellen.
Sport
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (a képen) rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a szezonnyitó Forma–1-es Bahreini Nagydíjon Szahírban. A 25 éves pilóta pályafutása 36. futamát nyerte meg az F1-ben, mögötte csapattársa, a mexikói Sergio Pérez végzett másodikként. Harmadik a 41 éves Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője lett Szahírban, neki ez volt a 99. dobogós helyezése.
Sport
A labdarúgó Konferencia Liga nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc csütörtök esti visszavágóján a Kolozsvári CFR 1907 és az olasz SS Lazio gól nélküli döntetlenre végzett a telt házas Dr. Constantin Rădulescu Stadionban, így a Rómában elszenvedett egygólos vereség miatt a vasutasok búcsúztak a sorozattól.
Sport
Romániai mozikörútjának részeként péntek este gálavetítésen láthatta a kolozsvári közönség a régóta várt Magasságok és mélységek című magyar játékfilmet a Győzelem moziban, utána pedig érdekes részletek derültek ki az alkotókkal való beszélgetés során: Gergely Zsuzsa rádiós szerkesztő-műsorvezető, valamint a nézők kérdéseire Csoma Sándor rendező és forgatókönyvíró, a Sterczer Hildát alakító Pál Emőke, továbbá Claudia Sumeghy és Topolánszky Tamás Yvan producerek válaszoltak.
KultSzínTér
A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata 1–0 (1–0) arányban legyőzte a koszovói FK Ballkanit közel telt ház előtt a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban a labdarúgó Konferencia Liga G-csoportjának utolsó fordulójában, és továbbjutott a jövő évi rájátszásba.
Sport
Végre ismét méltó módon ünnepelhették az évkezdést a Brassai Sámuel Elméleti Líceumban (tavaly a pandémia miatt elmaradt a tanévnyitó). A helyszín – akárcsak az idei ballagáskor – a Kossuth Lajos utca elején található evangélikus lutheránus Pietati templom volt, és telt ház gyűlt össze a rendezvényre. Idén a 9–12. osztályokból két, a többiből egy-egy évfolyam indul a Brassaiban.
Közhír
A romániai labdarúgó élvonal alapszakaszának harmadik fordulójában a kolozsváriak ellentétes eredményt jegyeztek: az U FC kikapott Piteşti-en, a CFR 1907 némi izgalmak árán legyőzte a másik Argeş megyei gárdát a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.
Sport