Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

CFR 1907: HALASZTOTTÁK A FIZETÉSKÉPTELENSÉGRŐL SZÓLÓ DÖNTÉST

A kolozsvári törvényszéken elhalasztották a Kolozsvári CFR 190z labdarúgócsapatának fizetésképtelenségének megszüntetéséről szóló határozatot, annak ellenére, hogy az új főrészvényes, Marian Băgăcean mintegy ötmillió eurót utalt az egyesület számlájára. A következő döntésnap március 20-a. Viszont ha netán március 31-ig nem születik kedvező döntést, akkor a vasutascsapat európai kupaszereplése is késést fog szenvedni. Sajtóhírek szerint a CFR és egykori támogatója, a Joma között merült fel pénzügy probléma, a spanyol cég ugyanis félmillió eurót kártérítést követel szerződésmegszegés címén.

ÖTVENÉVESEN IS PÁLYÁN A VILÁGJÁRÓ JAPÁN CSATÁR

Korrekordot döntött Miura Kazujosi, a japán másodosztályban szereplő Jokohama FC veterán labdarúgója.

A csatár vasárnap 50 évesen és 7 naposan lépett pályára a V-Varen Nagaszaki elleni bajnoki mérkőzésen, ezzel megjavította a legendás Sir Stanley Matthews csúcsát. A 2000-ben elhunyt angol játékos 1965-ben 50 évesen és 5 naposan szerepelt a Stoke City színeiben, s azóta tartotta a profi futballmeccsekre vonatkozó korrekordot.

„Lehet, hogy ebből a szempontból megelőztem őt, de az eredményeit sosem fogom utolérni” – méltatta Matthewst szerényen Miura.

A 89 japán válogatott mérkőzésén 55-ször eredményes támadó – aki sosem szerepelt világbajnokságon – 1986-ban indult klubkarrierje során megfordult többek között a brazil Santosban, Palmeirasban és Coritibában, továbbá a az olasz Genoában, a horvát Dinamó Zágrábban és az ausztrál Sydney FC-ben is.

PÓTLÁS A FÉRFI KÉZILABDA BL-BEN

Az A-csoport elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén a német Flensburg-Handewitt házigazdaként öt góllal legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausen együttesét. A vendégek magyar válogatott irányítója, Császár Gábor öt gólt dobott. A Telekom Veszprém a harmadik helyen végez, amennyiben szombaton hazai pályán nem kap ki a Flensburgtól.

A-csoport: • Flensburg-Handewitt (német)–Kadetten Schaffhausen (svájci) 31–26 (15–14). Az állás 13 forduló után: 1. Barcelona (spanyol) 23 pont, 2. Paris Saint-Germain (francia) 22, 3. VESZPRÉM 16, 4. Flensburg-Handewitt 15, 5. THW Kiel (német) 12, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 8, 7. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 6, 8. Kadetten Schaffhausen 2. Az A- és a B-csoport győztese a negyeddöntőbe kerül, a 2–6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják a szereplésüket.

BALESETBEN HUNYT EL AZ EGYEDURALKODÓ MOTOROS

Halálos balesetet szenvedett Anthony Delhalle ötszörös endurance világbajnok motoros. A francia sportoló, aki az áprilisi, Le Mans-i 24 órás versenyre készült, egy privát teszten bukott a Franciaországban található nogarói versenypályán. A 35 éves, Suzukival versenyző Delhalle egy kanyart túl szélesen vett a vizes pályán, kisodródott a fűre, elcsúszott, majd a levegőben többször megpördülve a fején landolt – halálát nyakcsigolyatörés okozta. A motoros 2011 és 2016 között ötször nyerte meg az endurance világbajnokságot.

CAMELIA GAL BALKÁN ARANYA

A Kolozsvári Universitatea Sportklub atlétája, Camelia Gal nemrég aranyérmet szerzett a 22. fedettpályás felnőtt Balkán-bajnokságon a 4 × 400 m-es váltó tagjaként – közölte az egyesület honlapja. A stafétában Galon kívül Anamaria Nesteriuc, Florina Pierdevară és Bianca Răzor szerepelt. A belgrádi vetélkedőn Románia szerezte a legtöbb érmet (15), de az egyetlen elsőség mellett „csak” nyolc ezüst- és hat bronzérem került a küldöttség gyűjteményébe, s ezzel 8. lett az összesített éremtáblázaton.