Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ II. LIGA, RÁJÁTSZÁS

A román labdarúgó másodosztály alsóházi rájátszásban a két csoport befejezte a küzdelmeit, már csak a bennmaradásért vívott selejtezős párharc lebonyolítása maradt. Az első találkozón a Lénárdfalvi ACSF a Szloboziai Unireát fogadta és két góllal legyőzte, a visszavágót szombaton 11 órakor rendezik.

Eredmény, a labdarúgó II. ligában maradásért, első mérkőzés: • Lénárdfalvi ACSF–Szloboziai Unirea 2–0 (gól: Adrian Balha – 71. és Gabriel Oiță – 92. perc; a találkozó tartalék játékvezetője a kolozsvári Dan Florin Dreve volt).

A felsőház 9., utolsó előtti fordulójának hétfőre tervezett programja (élőben közvetíti a Look tv): • Călăraşi-i Dunărea–FK Csíkszereda (16 órakor) • Temesvári ASU Politechnika–Mioveni-i SK (18.30-kor) • Bukaresti Rapid–Krajovai U 1948 (21 órakor).

NŐI ELNÖK A KOLOZS MEGYEI LABDARÚGÓ-SZÖVETSÉG ÉLÉN

Szombaton a Kolozsvár Aréna 1-es lelátójánál megrendezték a választásokat a Kolozs Megyei Labdarúgó-szövetségnél (AJF Cluj). Lehengerlő előnnyel az új elnök Teodora Albon korábbi nemzetközi játékvezető lett, aki női Bajnokok Ligája döntőt is vezetett sportkarrierje során – a hölgy a 92 szavazatból 64-et kapott, ellenjelöltjei közül Monica Rigo 18, Laurenţiu Borşan pedig 7 voksot kapott, 3 szavazat volt érvénytelen. Így a következő négy évben biztosan a korábbi főtitkár Albon lesz az elnök a távozó Vasile Marc helyett.

Az alelnököket is megválasztották: a 47. születésnapját ünneplő szamosújvári Kilin Csaba egykori játékos, edző és játékvezető, a Szamosújvári Atletic Olimpia jelenlegi elnöke 73 szavazattal végzett, 10 vokssal megelőzve a szintén mandátumot kapott Sorin Vulturart. A jelenlegi alelnök, Ioan Maja csak 35 szavazatot kapott, így nem kapott újabb lehetőséget.

FÉRFI RÖGBI: FORDULATOS MECCSEN NYERT AZ U PRODVINALCO

A Kolozsvári U Prodvinalco a férfi rögbi Szuperliga 4. fordulójában jegyezte első győzelmét, a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban 45–27 (7–10) arányban nyert a Konstancai Tomitanii ellen. A támadó bónuszpontot is érő sikerrel a kolozsváriak elkerültek az utolsó helyről.

A kolozsvári pontszerzők: Andrei Pricopie (cél), Cristian Murgoci (2 cél), Rareș Straja (cél), Bogdan Toma (cél), Paul Herman (cél), Răzvan Bîrlădeanu (cél), Ovidiu Melniciuc (jutalomrúgás), Ionuţ Mazăre (3 jutalomrúgás), Alexandru Harasim (jutalomrúgás).

További eredmények: • Nagybányai Tudomány/Ştiinţa MSC–Bukaresti Dinamó 46–27 (22–6) – támadó bónuszpont a győztesnek • Temesvári MSC–Bukaresti Steaua 13–13 (6–13). A táblázaton: 1. Steaua 15 pont/4 mérkőzés (115–72), 2. Nagybánya 15/4 (128–87), 3. Dinamó 11/4, 4. Temesvár 8/3, 5. KOLOZSVÁR 5/4, 6. Konstanca 0/3.