Sporthírek röviden a nagyvilágból

Sporthírek röviden a nagyvilágból

CSERE A ROMÁN FOCIVÁLOGATOTT KERETÉBEN

A fehéroroszok elleni barátságos, továbbá a norvégok és északírek elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésekre készülő román labdarúgó-válogatott cserére kényszerült a keretben: a sérült Mihai Bălaşa (Krajovai Universitatea FC) helyére behívta Bogdan Mitreát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól – közölte a szakszövetség honlapja.

LABDARÚGÁS, III. LIGA, 9. FORDULÓ:

A labdarúgó harmadosztály 9. csoportjában rendeztek mérkőzést, Tordán az Üveg Aranyos FC 3–3-ra végzett a Nyárádtői Egyesüléssel. A gólokon Florin Dan 2 (12. és 20. perc), valamint Damian Cimpoeşu (62. perc), illetve Roberto Rotaru (19. perc), továbbá Vlad Olteanu 2 (31. és 45. perc, a második 11 m) osztozott.

MARADONA MÁR EL IS HAGYHATTA A KÓRHÁZAT

Keddi agyműtéte után már helyi idő szerint csütörtökön elhagyhatta a kórházat és otthonában lábadozhat tovább Diego Armando Maradona, az argentinok legendás futballistája. Személyi orvosa, Leopoldo Luque a média képviselőinek azt mondta, a sztár felkel, sétálgat, beszél hozzá és sokkal élénkebb, mint korábban volt. Maradona depresszió miatt került be egy La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni. Maradona múlt pénteken ünnepelte a hatvanadik születésnapját. A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémák sújtják.

FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ: BALLÁBAS ROMÁN KEZDÉS

A román férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte az EURO 2022 selejtezősorozatát: csütörtökön este Göteborgban a 8. csoport keretében 33–30 (20–12) arányban kikapott Svédországtól. Rareş Fortuneanu szövetségi kapitány csapatából Gabriel Dumitru (6 gól), Călin Căbuţ, Gabriel Bujor, Nicuşor Negru és Cristian Ghiţă (4–4), Csepreghi Alex és Marius Sadoveac (3–3), továbbá Szász András és Dan Racoţea (1–1) volt eredményes, a skandinávok legjobbja a 9 gólos Hampus Wanne volt.

A csoport másik mérkőzésén: • Montenegró–Koszovó 32–25 (16–14).

A következő fordulóban Románia vasárnap Nagybányán Montenegrót fogadja.

promedtudo2Hirdetés