Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

MÁSODSZOR IS VISSZAVONULT A HATSZOROS OLIMPIAI BAJNOK SHORT TRACKES

Befejezte pályafutását Viktor An, aki hat olimpiai aranyérmével a rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének legeredményesebb képviselője. A 34 éves orosz sztár levélben tudatta elhatározásáról az ország sportági szövetségét, döntését pedig sérüléseivel indokolta. An 2018-ban egyszer már szögre akasztotta a korcsolyát, aztán tavaly februárban a folytatás mellett döntött azzal a céllal, hogy indulni akar a 2022-es pekingi téli olimpián. A szöuli születésű versenyző, aki 18-szoros világbajnok is, első három olimpiai bajnoki címét a Koreai Köztársaság színeiben nyerte a 2006-os, torinói játékokon. Később azonban konfliktusba keveredett az ottani sportági vezetéssel, ezért 2011-ben állampolgárságot váltott, így 2014-ben, Szocsiban már oroszként indult, s nyert újabb három ötkarikás aranyat.

LABDARÚGÓ FEHÉROROSZ KUPA: HÁTRÁNYBÓL A DÖNTŐBE

Az Európában kivételesen aktív labdarúgó Fehérorosz Kupa elődöntőinek a visszavágóin a Dinamó Breszt és a BATE Boriszov jutott tovább. A bresztieknél az idegenbeli gólok döntöttek. Az április 24-i döntő a 2018-as finálé visszaidézése lesz, akkor a Dinamó Breszt 3–2 arányban diadalmaskodott.

Fehérorosz Kupa, elődöntő: • Sahtior Szoligorszk–Dinamó Breszt 4–2 – továbbjutott a Dinamó Breszt 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal • BATE Boriszov–FK Szlavia Mozir 2–0 – tj. a BATE 2–1-es összesítéssel.

NEM MARAD A MAGYAR HOKIVÁLOGATOTT ÉLÉN TOLVANEN

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) nem hosszabbítja meg Jarmo Tolvanen férfi szövetségi kapitány szerződését. Az MJSZ honlapján megjelent közlemény szerint a finn szakvezető három idény után távozik posztjáról. „Megbeszéltük vele, hogy nem újítjuk meg a szerződését. Eredményes lehetett volna az együttműködésünk, de sok szerencsétlen körülmény befolyásolta ezt, hiszen a három világbajnokságból csak egyen tudott ott lenni” – nyilatkozta Vas Márton általános igazgató. A 64 éves Tolvanen 2017 nyarán vette át a férfi válogatott irányítását, az utódját később jelölik ki.