Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

VÉGET ÉR A KOLOZSVÁRI KÉZISEK VESSZŐFUTÁSA

A férfi kézilabda Bölények Ligájában zárul a kieséses rájátszás sorozata, a sereghajtó és pont nélkül álló Kolozsvári Universitatea Sportklub a 10., utolsó fordulóban szerdán 17 órakor a Horia Demian Sportcsarnokban fogadja a Fogarasi MSC-t. Tordán viszont megszerezheti a bronzérmet Kolozs megye másik képviselője, a Potaissa a Bukaresti MSC-vel vív két nyert mérkőzésig tartó párharcot, s az első találkozón 29–24-re nyert a fővárosban. A George Bariţiu Sportteremben esedékes mérkőzés kezdési időpontja 15 óra.

TORDASZENTMIHÁLYON SEM NYERT AZ U NŐI HÉTFŐS RÖGBICSAPATA

A Kolozs megyei Tordaszentmihályon rendezték a női hétfős rögbibajnokság 4. fordulóját. A felnőtteknél most sem tudott nyerni a Kolozsvári Universitatea Sportklub együttese, egyetlen vigasza, hogy a négy találkozón legalább egy célt tudott szerezni. A bajnokságban lépéselőnybe került a minden mérkőzésén győztes moldovai gárda.

A forduló eredményei: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Bukaresti Agronómia 0–45 és 0–37 • Kolozsvár–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika 0–45 és 7–31 • Jászvásár–Agronómia 10–7 és 17–12. A táblázaton: 1. Jászvásár 12 pont, 2. Agronómia 8, 3. KOLOZSVÁR 4. Összesítésben: 1. Jászvásár 43 pont, 2. Agronómia 37, 3. KOLOZSVÁR 16.

KILENCEDSZER BAJNOK AZ U OLIMPIA NŐI FOCICSAPATA

Több fordulóval a rájátszás vége előtt bebiztosította újabb, sorozatban kilencedik bajnoki címét a Kolozsvári U Olimpia női labdarúgócsapata. Az edzőjátékos Ioana Bortan és Mirela Ganea együttese legnagyobb vetélytársát, a Kisbecskereki Fortunát 7–0-ra verte (a Temes megyei gárda a múlt héten búcsúztatta a Román Kupából az U Olimpiát, s az alapszakaszban elszenvedett egyetlen vereséget a Fortunának „köszönhetik”). Így ismét a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjaiban szerepel a kolozsvári csapat, s reméli, hogy túljut ezen a szakaszon. Az U Olimpiának még három mérkőzése van hátra a bajnokságból.

FÉRJE UTÁN KNOCH MARTA IS VISSZAVONULT

Olimpiai bajnok férje után két hónappal Knoch Marta rövidpályás gyorskorcsolyázó is bejelentette visszavonulását. „Döntöttem. A család a legfontosabb. Ott akarok lenni a fiam mellett mindig, amikor szüksége van rám” – mondta a magyar szövetség (MOKSZ) honlapjának a 26 éves sportoló. „Anyaként nagy törést jelentett, amikor otthon kellett hagynom. Beteg volt, de nekem edzésre kellett mennem, ahol persze nem teljesítettem százszázalékosan, hiszen az eszem és a szívem nem a jégen volt, hanem otthon” – fogalmazott. A lengyel születésű gyorskorcsolyázó szülés után tavaly – immár magyar színekben – tért vissza, idén januárban pedig bronzérmet szerzett a váltóval a dordrechti Európa-bajnokságon. Férje, Knoch Viktor, aki a 2018-as, pjongcsangi téli olimpián aranyérmet nyert a férfi váltóval, egy év kihagyás után márciusban jelentette be, hogy befejezi pályafutását.