Second Draft – forgatókönyvíró műhelymunka Magyarkiskapuson

Second Draft – forgatókönyvíró műhelymunka Magyarkiskapuson
Intenzív forgatókönyvíró képzést hirdet a Control N Kulturális Egyesület és a Cuib 176, az augusztus 6–13. között, Magyarkiskapuson zajló Second Draft nevű műhelyfoglalkozásra karrierjük elején álló alkotókat várnak. A 2014-ben alapított képzés célja fiatal tehetségek felfedezése, és tíz rövidfilm megvalósulásának támogatása – tájékoztatnak a szervezők.

A foglalkozásra 18 év fölötti, romániai vagy Moldova Köztársaságbeli filmesek jelentkezhetnek, akiknek van legalább egy, legtöbb 30 oldalas, fikciós rövidfilm-forgatókönyvük, amelyet fejleszteni tudnak a képzés alatt. Jelentkezni július 1-ig lehet. A nevezésről további információk a www.controln.ro weboldalon érhetők el.

A hétnapos foglalkozásra beválogatott 10 résztvevő Magyarkiskapuson, a városok zajától elzárva fogja bővíteni rövidfilmjét, Ana Agopian forgatókönyvíró és Iulia Rugină rendező szakmai irányításával. A két mentort már több képzésbe vonták be, dolgoztak a kezdőknek szóló First Draft kurzuson, a low budget forgatókönyveket fejlesztő, LIM – Less Is More nevű képzésen, valamint a bukaresti I. L Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetem által szervezett forgatókönyvírói foglalkozásokon. A két szakember 13 év alatt 12 rövidfilm és 3 nagyjátékfilm forgatókönyvén dolgozott már. A foglalkozásokon Oana Răsuceanu, a Control N Kulturális Egyesület vezetője is részt vesz.

A képzésről további információk a www.controln.ro weboldalon, info@controln.ro e-mail címen, valamint a 0721 261736 telefonszámon érhetők el, valamint a Control N Facebook és Instragram oldalán.