Sárga kánikulariasztás: 38 fok várható

Sárga kánikulariasztás: 38 fok várható
Ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM)) sárga kánikulariasztást bocsátott ki az ország tizennégy megyéjére és Bukarestre, ami ma és holnap érvényes.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy hétfőn és kedden a hőhullám kiterjed, a hőérzet kellemetlen lesz az ország nyugati vidékein, helyenként pedig délen és a középső régióban, ahol a levegő páratartalma viszonylag kiterjedt területen haladja meg a kritikus 80 egységet.

Hétfőn a hőmérők higanyszála 33–36 Celsius-fokig is felkúszik, a Bánságban, a Partium déli vidékein és Nyugat-Olténiában a 37–38 Celsius-fokot is elérik.

Kedden a nappali maximum 34–37 fok körül alakul, elszórtan, a Bánságban és Olténia nyugati vidékein pedig 38 fok is lehet.

Az éjszakai minimum helyenként nem megy 20 Celsius-fok alá.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint az ország észak-nyugati részén hétfőn és kedden esőre kell számítani. „A szerdai nap folyamán a hőérzet fokozottan kellemetlen lesz a déli és dél-keleti vidékeken, miközben máshol dörgés, villámlás várható” – mutat rá az Országos Meteorológiai Szolgálat.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Tekintve, hogy az országot sújtó kánikula a hegyvidékre is kiterjed, a hegyimentők azt tanácsolják a turistáknak, hogy kerüljék a napokban a hosszú és megerőltető hegyi túraútvonalakat - tájékoztatott az Agerpes hírügynökség.
Közhír
A meteorológusok újabb vörös és narancssárga riasztásokat adtak ki a kánikula miatt az egész ország területére. Hétfőn és kedden a régiók egy részében a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 42 Celsius-fokot, a kellemetlen hőérzet pedig rendkívül fokozott lesz – hívta fel a figyelmet az Agerpres hírügynökség.
Közhír