Román Kupa: kiesett a címvédő Kolozsvári CFR 1907

Román Kupa: kiesett a címvédő Kolozsvári CFR 1907
A labdarúgó Román Kupa első negyeddöntőjében meglepetésre a Temesvári ACS Poli 11-es rúgások után búcsúztatta a címvédő Kolozsvári CFR 1907 csapatát kedden este.

A mérkőzést a bánsági városban, a Dan Păltinișanu Stadionban rendezték, a felek 120 perc után 0–0-ra álltak, ezután következett büntetőpárbaj, amelyet 6–5-re nyertek a temesváriak.

Az ACS Poli az 50. perctől kezdve emberhátrányban játszott, miután a galaci Adrian Viorel Cojocaru játékvezető kiállította Alin Şeronit.

A 11-es sorozat a hetedik menetben dőlt el, amikor George Alexandru Neagu értékesítette a büntetőt, Ciprian Deac lövését viszont védte Vasile Curileac (aki 2006–2010 között a vasutascsapat színeiben szerepelt).

A házigazdáktól Octavian Drăghici, Josip Fucek, Josip Soljics, Cristian Bărbuț, Cristian Scutaru és Neagu volt eredményes, míg a CFR-től Filipe Nascimento, Tiago Lopes, Tomislav Gomelt, Billel Omrani és Cristian Bud lőtt gólt.

Az ACS Politól Bogdan Străuţ hibázott, a kolozsváriaktól pedig Deacon kívül Ionuţ Larie sem talált be (utóbbi „panenkázni” próbált, de nem tudta átemelni, becsapni a hálóőrt).

A CFR 1907 rengeteg helyzetet hagyott ki, kapufát is lőtt a meccs kezdetén. Larie (4. perc), Gomelt (37. perc), Omrani (51., 68. és 93. perc) és Bud (86. és 100. perc) hagyott ki helyzeteket, míg a temesváriaktól Şeroni (33. perc) és Bărbuţ (116. perc) lőhetett volna gólt. Utóbbi be is talált a 66. percben, de les miatt érvénytelenítették a találatát.

Lapzárta után fejeződött be a Mioveni-i SK (II. liga)–Voluntari-i FC és a Krajovai Universitatea SK–Bukaresti Dinamó találkozó, csütörtökön játsszák 21 órai kezdettel Ovidiuban a Konstancai Viitorul–Gyurgyevói/Giurgiui Astra találkozót (élőben közvetíti a DigiSport1, a DolceSport és a sport.ro tévéadó).