RMDSZ: program tanárok versenyvizsgára való felkészítésére

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet az RMDSZ Oktatási Főosztályával és a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel együttműködve 2024-ben programot indít a tanárok versenyvizsgára való felkészítésére.

Jelentkezni 2024. április 8., 16.00 óráig lehet a következő  linken:  https://forms.gle/nkm9wDYLk9QfA187A.  A program lebonyolítója a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

A 2024-es évben a következő tantárgyakban indítanak felkészítőt: biológia, fizika, kémia, matematika, testnevelés. A versenyvizsga-felkészítő 12 alkalmas, hétköznap délutánonként zajló online képzés, amelyet egyetemi oktatók és középiskolai tanárok tartanak, és érintik mind a szaktárgy, mind a módszertan és didaktika témaköreit, valamint eligazítást adnak a versenyvizsga beiratkozási eljárásairól, tételminták megoldási módszereiről, tanterv és óratervek készítéséről.

A programra Románia területéről jelentkezhetnek: tanári pályán elhelyezkedni kívánó végzős egyetemi hallgatók, helyettesítő tanárok, és a véglegesítő vizsgára készülő tanárok, függetlenül attól, hogy melyik évben végeztek.

A 12 alkalmas online felkészítőhöz résztvevőnként 150 (aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők) és 300 (munkaviszonnyal rendelkezők) lej költséghozzájárulást kérnek, a fennmaradó összeget a Communitas Alapítvány támogatja. Kilences vagy annál nagyobb vizsgajegy esetén a hozzájárulást teljes egészében visszatérítjik.

Az átutalás részletei: Név: Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet/Federația Universitară Maghiară din Cluj-Napoca, Adószám / Cod fiscal: 16747585 Bejegyzési szám: 8203/2004 Bankszámla: BCR RO35 RNCB 0106 0265 7512 0001 (RON) SWIFT kód: RNCBROBUXXX

A jelentkezést követően a KMEI értesíti az érdeklődőket a programba való bekerülést illetően. Ezt követően a költséghozzájárulást csak a felvételt nyert jelentkezőknek kell átutalniuk a csoport megkezdésének időpontjáig.

Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a versenyvizsgára készülők, illetve az utolsó lezárt év (aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők) vagy a teljes tanulmányi idő (munkaviszonnyal rendelkezők) tanulmányi átlagát veszik figyelembe.

Oktatók és témakörök: Biológa: Szállassy Noémi, Okos-Rigó Hajnal és Dáné Endre; Fizika: Sárközi Zsuzsa és Vörös Alpár; Kémia: Sógor Csilla, Szabó Gabriella és Ciobotariu Éva; Matematika: András Szilárd és Szilágyi Judith; Testnevelés: Balla Béla.

Kérdéseikkel keressék Deák Enikőt és Dénes Noémit (KMEI) Tel+40264-430611, 0753-094945.

Borítókép: rmdsz.ro